Την Έβερτον «κοιτάζει» ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ουσμάνοφ μετά την Άρσεναλ

in inBUSINESS

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Αλίσερ Ουσμάνοφ φαίνεται πως δεν θέλει να αφήσει την ασχολία του με το ποδόσφαιρο και έτσι εξετάζει το ενδεχόμενο να επενδύσει στην αγγλική ποδοσφαιρική ομάδα της Everton ή σε ομάδες στη Γερμανία και την Ιταλία μετά την πώληση των μετοχών του στην Arsenal την περασμένη εβδομάδα.

Ο Ουσμάνοφ λαμβάνει “πολλές προτάσεις” από τους συλλόγους και εξετάζει τις επιλογές του, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο όγδοος πλουσιότερος άνθρωπος της Ρωσίας, δήλωσε μάλιστα ότι οποιαδήποτε συμφωνία θα πρέπει να του επιτρέπει να έχει προσωπική άποψη στις επιχειρήσεις και στη διοίκηση – κάτι που δεν γινόταν, όντας ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της Arsenal πίσω από τον αμερικανικό δισεκατομμυριούχο Σταν Κροένκε.

Ο μεγιστάνας των ορυχείων και των τηλεπικοινωνιών ολοκλήρωσε μια 11ετή σύμπραξη με την Άρσεναλ συμφωνώντας να πουλήσει το μερίδιό του που ήταν το 30% στον Kroenke, έναντι 29,419 λιρών ανά μετοχή, με την αξία του συλλόγου να αποτιμάται έτσι στα 1,8 δισεκατομμύρια λίρες.

Ο Ουσμάνοφ «πάλεψε» με τον Αμερικανό όλο το προηγούμενο διάστημα για να αποκτήσει εκείνος την πλειοψηφία – προσφέροντας μάλιστα μέχρι και 1,3 δισ. λίρες – όμως δεν του δόθηκε ποτέ μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο και δεν είχε ουσιαστική συμβολή και προσφορά στα καθημερινά θέματα του συλλόγου.

Πηγή: newmoney.gr

Latest from inBUSINESS

Go to Top