Η μετοχή της Apple δεν είναι στα καλύτερά της αλλά ο CEO της πήρε αστρονομικό μισθό

in inBUSINESS

Μπορεί η Apple να μην διανύει την καλύτερη περίοδό της αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα, με μεγαλύτερο την κάμψη των πωλήσεων iphone στην μεγάλη αγορά της Κίνας ωστόσο αυτά δεν στάθηκαν εμπόδιο για την πλουσιοπάροχη ανταμοιβή του επικεφαλής της εταιρίας Τιμ Κουκ. 

Παρά το γεγονός ότι η τιμή της μετοχής της έχει σημειώνει μεγάλες απώλειες τους τελευταίους μήνες, χάνοντας περίπου 500 δισ. δολάρια χρηματιστηριακής αξίας, ο Τιμ Κουκ …πρόλαβε και έλαβε για το 2018 μπόνους πολλών εκατομμυρίων δολαρίων καθώς και δικαιώματα αγοράς μετοχών της Apple αξίας πολλών δεκάδων εκατ. δολαρίων.

Παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες ο CEO της Apple Τιμ Κουκ θα λάβει ένα αστρονομικό ποσό σαν bonus, που για πολλούς ανθρώπους θα έφτανε για να ζήσουν αρκετά χρόνια πλουσιοπάροχα. Σύμφωνα με την εταιρεία Cupertino, ο Τιμ Κουκ πήρε bonus 12 εκατ. δολαρίων για το έτος που έληξε στις 29 Σεπτεμβρίου.

Πέραν του μπόνους ελαβε επίσης μισθό 3 εκατομμυρίων δολαρίων και μετοχές αξίας 121 εκατομμυρίων δολαρίων ως stock award 10ετίας, φτάνοντας συνολικά στα 136 εκατ. δολάρια. Παράλληλα είχε και ορισμένα προνόμια συνολικής αξίας 682.000 δολαρίων. Το bonus συνδέθηκε με τους στόχους εσόδων και λειτουργικών εσόδων, οι οποίοι αυξήθηκαν κατά 16% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Τέσσερα ακόμη στελέχη της Apple έλαβαν bonus 4 εκατ. δολαρίων, με τη συνολική τους αμοιβή να ανέρχεται στα 26,5 εκατ. δολάρια για τον καθένα, συμπεριλαμβανομένου του μισθού και των αμοιβών σε μετοχές.

Πάντως το μεγαλύτερο μέρος της αμοιβής του Κουκ προέρχεται από το μεγάλο stock award που έλαβε το 2011, όταν διαδέχθηκε τον Steve Jobs στη θέση του CEO. Ο αριθμός των μετοχών που λαμβάνει εν μέρει εξαρτάται από την απόδοση των μετοχών της Apple σε σύγκριση με άλλες εταιρείες του δείκτη S&P 500. Τον Αύγουστο, ο Κουκ πήρε 560.000 μετοχές, επειδή η Apple είχε καλύτερη απόδοση συγκριτικά με πάνω από τα 2/3 των επιχειρήσεων, σε διάστημα τριών ετών.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Latest from inBUSINESS

Go to Top