«Χτύπημα» για τη Νetflix το πολύ φθηνό πακέτο της Disney+

in inBUSINESS

Στην εκπληκτικά χαμηλή τιμή των $12.99 το μήνα τιμολογεί ένα νέο συνδυασμό υπηρεσιών streaming η Walt Disney Co, σε μια πρόκληση για τη Netflix Inc.. με ένα πακέτο που περιλαμβάνει οικογενειακά προγράμματα, ζωντανά αθλήματα και μια μεγάλη βιβλιοθήκη τηλεοπτικών εκπομπών.

Ο γίγαντας της ψυχαγωγίας ανακοίνωσε τη συνδυασμένη τιμή για το Disney +, ESPN + και Hulu σε τηλεδιάσκεψη την Τρίτη με τους επενδυτές. Το πακέτο θα κάνει το ντεμπούτο του στο πλαίσιο της υπηρεσίας Disney + το Νοέμβριο και αντιπροσωπεύει έκπτωση περίπου 30% των μεμονωμένων τιμών των επιμέρους καναλιών.

Η Disney ακολουθεί το τυποποιημένο σχέδιο της Netflix και προμοτάρει την υπηρεσία $3 χαμηλότερα από την έκδοση premium της αντιπάλου της, η οποία επιτρέπει στους συνδρομητές και τα μέλη των οικογενειών τους να παρακολουθούν σε έως και τέσσερις συσκευές ταυτόχρονα. Όμως, δύο από τις υπηρεσίες της Disney, οι ESPN + και Hulu, θα περιλαμβάνουν διαφημίσεις, κάτι που δεν κάνει η Netflix επί του παρόντος.

Η προσπάθεια της εταιρείας για να γίνει ένας γίγαντας του streaming ήταν δαπανηρή. Οι επενδύσεις σε νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες οδήγησαν σε απώλεια αξίας 553 εκατ. δολαρίων στο τμήμα άμεσης κατανάλωσης προϊόντων της Disney – ένα μέρος των γενικά απογοητευτικών αποτελεσμάτων που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη. Και αυτό το έλλειμμα αναμένεται να ανέλθει σε 900 εκατομμύρια δολάρια το τρέχον τρίμηνο.

Όμως ο θησαυρός Disney σε ταινίες και τηλεοπτικά προγράμματα από τα brands Marvel, Pixar και Star Wars θα την καταστήσει τρομερά ανταγωνιστή, δήλωσε ο Ivan Feinseth, επικεφαλής στη Tigress Financial Partners LLC της Νέας Υόρκης.

HBO Max

Η επιθετική τιμολόγηση θα μπορούσε επίσης να δημιουργήσει πονοκεφάλους για την υπηρεσία HBO Max, μια υπηρεσία streaming από την AT & T Inc., η οποία προγραμματίζεται να ξεκινήσει την επόμενη άνοιξη. Αυτό το πακέτο θα προσφέρει επίσης οικογενειακά προγράμματα και πρωτότυπο περιεχόμενο. Το κόστος για το συγκεκριμένο πακέτο δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη. Αλλά μόνο το HBO κοστίζει 14,99 δολάρια το μήνα, γεγονός που υποδηλώνει ότι θα είναι δύσκολο να ανταγωνιστεί κανείς την τιμή της Disney.

Η Disney αναμένει ότι οι online υπηρεσίες θα αντισταθμίσουν την απώλεια των συμβατικών τηλεθεατών στα κανάλια της όπως το ESPN, το ABC και το Disney Channel. Νωρίτερα φέτος, η εταιρεία δαπάνησε 71 δισεκατομμύρια δολάρια για την απόκτηση του κινηματογραφικού και τηλεοπτικού εξοπλισμού της Fox για να ενισχύσει τις μελλοντικές προσφορές της.

Πηγή: Newmoney.gr

Latest from inBUSINESS

Go to Top