Αυτό είναι το ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο (pics-video)

in inBUSINESS

Τον προηγούμενο χρόνο είχε ανακοινώσει η Pagani την έλευση της Zonda HP Barchetta, εφέτος συγκλόνισε το υπέροχο αυτό μοντέλο τους επισκέπτες του φεστιβάλ του Γκούντγουντ με τον ήχο και την συναρπαστική του εμφάνιση.

Όλα αυτά πέρασαν όμως σε δεύτερη μοίρα, όταν αποκάλυψε η Pagani στο βρετανική περιοδικό Top Gear την τιμή καθενός από τα μόνον τρία τέτοια hypercars, που θα κατασκευαστούν.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της εταιρείας, η HP Barchetta κοστίζει 15 εκατομμύρια ευρώ, άρα αποτελεί αυτή τη στιγμή το ακριβότερο καινούριο αυτοκίνητο στον κόσμο. Τονίζουμε τη λέξη ‘’καινούριο’’, γιατί υπάρχουν κλασικά μοντέλα προηγούμενων δεκαετιών, που έχουν πωληθεί σε ακόμη υψηλότερες τιμές.

Μέχρι τώρα κατείχε τον συγκεκριμένο τίτλο η χλιδάτη Rolls – Royce Sweptail με 11,5 εκατομμύρια ευρώ! Μην σπάσετε πάντως τον κουμπαρά σας για να σπεύσετε να αγοράσετε μία από τις τρεις Pagani Zonda HP Barchetta, καθώς έχουν κλειστεί ήδη από ενδιαφερόμενους πελάτες.

Το ΗΡ στην ονομασία του διθέσιου υπεραυτοκινήτου προέρχεται από τα αρχικά του ιδρυτή της Pagani, του Ιταλοαργεντινού Χοράτσιο Παγκάνι, ενώ με την HP Barchetta γράφεται ο επίλογος της σειράς Zonda. Το ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο εφοδιάζεται με έναν V12 Biturbo κινητήρα 789 ίππων και χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων που μεταδίδει την κίνηση πίσω. Το βάρος του ανέρχεται σε μόλις 1.250 κιλά και υπόσχεται –σε συνδυασμό με την απόδοση του κινητήρα- μεγάλες συγκινήσεις. Το ανοιχτό διθέσιο χρησιμοποιεί ζάντες 20 ιντσών εμπρός και 21 πίσω, που είναι στην αριστερή πλευρά μπλε και στη δεξιά χρυσαφί χρώματος.

Πηγή: reader.gr

 

Latest from inBUSINESS

Go to Top