Υφ. Ναυτιλίας: Προτεραιότητα η παροχή άριστων υπηρεσιών στη ναυτιλία

in ECONOMY TIMES

Η παροχή άριστων ναυτιλιακών υπηρεσιών, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητα η οποία αντικατοπτρίζεται μέσα από την ανάπτυξη της ναυτιλιακής μας βιομηχανίας, τόσο ποιοτικά, όσο και ποσοτικά, ανέφερε σήμερα η Υφυπουργός Ναυτιλίας, Νατάσα Πηλείδου, σε χαιρετισμό της στο συνέδριο Digital Ship Cyprus, που άρχισε το πρωί στη Λεμεσό.

Το 12ο Digital Ship Cyprus, ασχολείται με τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνίας που σχετίζονται με τη ναυτιλία και επικεντρώνεται σε θέματα βελτιστοποίησης της απόδοσης των εμπορικών πλοίων.

Στο χαιρετισμό της, που ανέγνωσε ο Γενικός Διευθυντής του Υφυπουργείου, Κώστας Ιακώβου, η Νατάσα Πηλείδου σημειώνει ότι, ένα χρόνο μετά τη σύσταση του Υφυπουργείου Ναυτιλίας (1η Μαρτίου 2018), έχουν γίνει αρκετά βήματα, τόσο για τη διαμόρφωση μιας σαφούς και περιεκτικής στρατηγικής, όσο και για την υιοθέτηση καίριας σημασίας σχεδιασμών, για την ανάπτυξη της Κυπριακής Ναυτιλίας.

Όραμα μας, προσθέτει, είναι η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου ναυτιλιακού τομέα που θα περιλαμβάνει όλο το φάσμα των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων και εξειδίκευσης του προσωπικού, κάτι που “απαιτεί επενδύσεις σε ανθρώπινο ταλέντο, εκπαίδευση, καινοτομία και τεχνολογία, αλλά και παροχή εξαίρετων υπηρεσιών”.

Για το λόγο αυτό, αναφέρει η κ.Πηλείδου, το Υφυπουργείο αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην περαιτέρω ανάπτυξη των τριών ναυτικών ακαδημιών της Κύπρου,  οι οποίες μέσα στα λίγα χρόνια λειτουργίας τους έχουν εκπαιδεύσει πέραν των 300 ατόμων.

Σημείωσε δε ότι μέσα από τη στενή συνεργασία με τις ναυτικές ακαδημίες, το Υφυπουργείο προσβλέπει στην ενίσχυση του αριθμού και της ποιότητας των παρεχόμενων προγραμμάτων, αλλά και στην παροχή υποτροφιών σε φοιτητές.

“Η συνέχιση της παροχής άριστων υπηρεσιών τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα, η οποία, νομίζω, αντικατοπτρίζεται μέσα από την  ανάπτυξη του τομέα, τόσο σε ποιότητα όσο και σε ποσότητα”, προσθέτει.

Στο χαιρετισμό της, η κ.Πηλείδου σημειώνει τις διάφορες δράσεις του Υφυπουργείου που στοχεύουν στην ενίσχυση της ναυτιλιακής μας βιομηχανίας, ενώ υπενθυμίζει  πως στις 6 με 9 Οκτωβρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί το διεθνές συνέδριο “Maritime Cyprus”, που με τη σειρά του επιδιώκει να αναδείξει το ρόλο της Κύπρου στη διεθνή ναυτιλία.

Υποδεικνύοντας  ότι ” είμαστε πιο δυνατοί, όχι όταν είμαστε μόνοι, αλλά  όταν ανήκουμε σε μια δυναμική ομάδα”, ή Υφυπουργός τονίζει  πως η Κύπρος θα συνεχίσει να συμμετέχει ενεργά ως μέλος του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, για την επίτευξη κοινών στόχων, και προσβλέπει, παράλληλα, στην περαιτέρω ενίσχυση της υφιστάμενης στενής συνεργασίας μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Latest from ECONOMY TIMES

Go to Top