Στο Δήμο Λευκωσίας έναντι €2,1 εκ. το παλιό εργοστάσιο του ΣΟΠΑΖ 

in ECONOMY TIMES

Αποκτήθηκαν πρόσφατα από τον Δήμο Λευκωσίας το τεμάχιο και οι εγκαταστάσεις του παλιού εργοστασίου του ΣΟΠΑΖ στην περιοχή Παλλουριώτισσας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Δήμος προχώρησε στην αγορά του κτηρίου έναντι του ποσού €2,1 εκατομμυρίων, ποσό το οποίο εξασφαλίστηκε μέσω δανεισμού. Η τελική χρήση του κτηρίου και του περιβάλλοντα χώρου θα συζητηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και θα βασίζεται σε πρώτη φάση στο υπό μελέτη «Σχέδιο Περιοχής ΣΟΠΑΖ».

Θέλουμε, σημειώνεται, η μελλοντική του χρήση να έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη προς όλη την περιοχή, μια περιοχή που εφάπτεται της πράσινης γραμμής. Θα προτιμούσαμε το ΣΟΠΑΖ να αξιοποιηθεί είτε για ακαδημαϊκή χρήση, είτε για ερευνητικά προγράμματα ή γενικότερα με τρόπο που να βοηθά να αναπτυχθεί η περιοχή με πιο ορθολογιστικό τρόπο, λαμβάνοντας υπόψη ότι τελευταία χρόνια αναπτύσσονται ραγδαία οικιστικές χρήσεις.

Το κτήριο αυτό είναι σήμα κατατεθέν των περιοχών Καϊμακλίου, Παλλουριώτισσας και Αγλατζιάς και με την ανάπλαση του ο Δήμος στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη και πρόοδο των περιοχών αυτών που βρίσκονται κοντά στην πράσινη γραμμή.

Latest from ECONOMY TIMES

Go to Top