Στην Κύπρο σήμερα ο Επίτροπος αρμόδιος για τον Προϋπολογισμό

in ECONOMY TIMES

Ο Επίτροπος αρμόδιος για τον προϋπολογισμό και τους ανθρώπινους πόρους, Günther H. Oettinger, μεταβαίνει σήμερα στην Κύπρο για μια σειρά συναντήσεων υψηλού επιπέδου σε σχέση με τον επόμενο πολυετή προϋπολογισμό της ΕΕ 2021-2027

Στη Λευκωσία, ο Επίτροπος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, με τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη και με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη.

Οι συναντήσεις αποτελούν μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών της Κομισιόν να προωθήσει τις διαπραγματεύσεις για τον επόμενο μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της ΕΕ, ενόψει μιας συμφωνίας το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους, αναφέρει η Κομισιόν σε γραπτή ανακοίνωση.

Πριν από την επίσκεψή του, ο Επίτροπος Oettinger δήλωσε σχετικά ότι ο χρόνος τελειώνει και πως η Κομισιόν εργάζεται σκληρά για να διασφαλίσει ότι ο επόμενος προϋπολογισμός της ΕΕ θα συμφωνηθεί εγκαίρως προς όφελος των επιχειρηματιών, των αγροτών, των ερευνητών και όσων πέραν των συνόρων της Ευρώπης “που βασίζονται στην πολύτιμη υποστήριξή μας”. “Είμαστε πεπεισμένοι ότι όλοι οι εταίροι μας -συμπεριλαμβανομένων των Κρατών Μελών και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου- δεσμεύονται εξίσου με αυτόν τον στόχο”, είπε.

Σημειώνεται ότι στις 2 Μαΐου 2018, η Κομισιόν υπέβαλε πρόταση για έναν “σύγχρονο, ισορροπημένο και δίκαιο μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό”. Έκτοτε συνεργάστηκε με τις εκ περιτροπής Προεδρίες του Συμβουλίου και σε στενή συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να προωθήσει τις διαπραγματεύσεις. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 20ής και 21ης ​​Ιουνίου 2019, συμφωνία για τον προϋπολογισμό πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία πριν από το τέλος του έτους. Η Κομισιόνν συμμερίζεται την άποψη ότι η τήρηση αυτού του χρονοδιαγράμματος είναι απαραίτητη για τις εκατοντάδες χιλιάδες σπουδαστές, αγρότες και ερευνητές σε όλη την Ευρώπη, καθώς και για όλους όσους επωφελούνται από τον προϋπολογισμό της ΕΕ.

Υπενθυμίζεται ότι για να διευκολύνει αυτόν τον στόχο, ο Επίτροπος Oettinger ταξίδεψε νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι στη Φινλανδία, η οποία σήμερα ασκεί την εκ περιτροπής Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ. Επισκέφθηκε επίσης την Ολλανδία τον Αύγουστο και ταξίδεψε στην Πολωνία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Latest from ECONOMY TIMES

Go to Top