Για τους εκτός «ΕΣΤΙΑ» ενημερώνει ο ΥΠΟΙΚ την Επιτροπή Οικονομικών

in ECONOMY TIMES

Μία εβδομάδα μετά που τέθηκε σε ισχύ το σχέδιο ΕΣΤΙΑ, ο Υπουργός Οικονομικών στην Επιτροπή Οικονομικών

Την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών ενημερώνει  σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης για το Σχέδιο ΕΣΤΙΑ.

Παράλληλα, θα πληροφορήσει τους βουλευτές για την πρόθεση της Κυβέρνησης να εκπονήσει δεύτερο σχέδιο, στο οποίο να ενταχθούν πρόσωπα τα οποία δε διαθέτουν τα απαραίτητα εισοδήματα, προκειμένου να περιληφθούν στο ΕΣΤΙΑ.

Η ενημέρωση των μελών της Επιτροπής από τον Υπουργό Οικονομικών θα αρχίσει στις 11.00, ενώ ακολούθως στις 11.45 ο κ. Γεωργιάδης θα ενημερώσει την Επιτροπή αναφορικά με τις προθέσεις της Κυβέρνησης και της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου (ΚΤΚ) για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που αφορούν τις εκποιήσεις.

Κατά τη συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, στις 2 Αυγούστου, ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κωνσταντίνος Ηροδότου είχε ζητήσει να του δοθεί χρόνος ώστε να προτείνει ειδικό μηχανισμό για το θέμα των εκποιήσεων, αφού προηγουμένως διαβουλευθεί με τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Υπενθυμίζεται ότι στόχο του Σχεδίου Εστίας είναι η ενίσχυση της ικανότητας αποπληρωμής δανειακών υποχρεώσεων δανειοληπτών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Μέσω του σχεδίου το κράτος θα επιδοτεί κάθε χρόνο το 1/3 της δόσης των δανειοληπτών οι αιτήσεις των οποίων θα εγκριθούν, με τις πρώτες πληρωμές να τοποθετούνται χρονικά τον Μάρτιο του 2020.

Latest from ECONOMY TIMES

Go to Top