Το Χονγκ Κονγκ ξεπέρασε την Ιαπωνία…Το τρίτο μεγαλύτερο χρηματιστήριο στον κόσμο

in ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η αγορά μετοχών της πόλης έχει ξεπεράσει την Ιαπωνία και είναι αυτή τώρα η τρίτη μεγαλύτερη σε μέγεθος στον κόσμο, πίσω από τις ΗΠΑ και την ηπειρωτική Κίνα, χάρη στην ανάκαμψη των μετοχών του Χονγκ Κονγκ μετά το τέλος της χειρότερης χρονιάς, από το 2011.

Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς του Χονγκ Κονγκ ήταν 5,78 τρισεκατομμύρια δολάρια την Τρίτη, σε σύγκριση με 5,76 τρισεκατομμύρια δολάρια που ήταν η αντίστοιχη κεφαλαιοποίηση για την Ιαπωνία, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέταξε το Bloomberg με βάση το πού καταγράφονται οι πρωτογενείς τίτλοι. Ο δείκτης Hang Seng της ασιατικής πόλης ανέβηκε 17% φέτος μέχρι την Τρίτη, όταν έκλεισε στις υψηλότερες τιμές από τις 15 Ιουνίου της περασμένης χρονιάς. Ο γίγαντας του Διαδικτύου Tencent Holdings Ltd. ήταν ο κύριος οδηγός της ανόδου, με κέρδος 22%. Ο δείκτης Topix της Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 8,3% την περίοδο εκείνη.

Και οι δύο αγορές υποχώρησαν την Τετάρτη, καθώς οι οικονομικές προοπτικές από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συντηρούν την ανησυχία τους για την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης και αφού οι ΗΠΑ απείλησαν με δασμούς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο δείκτης Hang Seng υποχώρησε 0,1%, εξακολουθώντας ωστόσο να κλείνει πάνω από το επίπεδο των 30.000 μονάδων που ξεπέρασε αυτό το μήνα. Το Topix υποχώρησε 0,7%.

Πηγή: NewMoney

Latest from ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Go to Top