Θέσπιση αυστηρότερων προτύπων εκπομπών CO2 για αυτοκίνητα 

in ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Συμβούλιο των Κρατών Μελών συμφώνησε σήμερα τη διαπραγματευτική του θέση (γενική προσέγγιση) σχετικά με κανονισμό για τη θέσπιση αυστηρότερων προτύπων εκπομπών CO2 για τα νέα επιβατηγά αυτοκίνητα και τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα, δίδοντας εντολή στην αυστριακή Προεδρία να αρχίσει διαπραγματεύσεις με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 10 Οκτωβρίου.

Η θέση του Συμβουλίου προβλέπει ότι οι μέσες εκπομπές CO2 των νέων επιβατικών αυτοκινήτων που ταξινομούνται στην ΕΕ θα πρέπει να μειωθούν κατά 15% το 2025 και κατά 35% χαμηλότερα το 2030 σε σύγκριση με τα όρια εκπομπών που ισχύουν το 2021. Για τα φορτηγά, το Συμβούλιο διατηρεί τους στόχους όπως πρότεινε η Κομισιόν : 15% το 2025 και το 30% το 2030. Η προσπάθεια μείωσης του CO2 θα κατανεμηθεί μεταξύ των κατασκευαστών με βάση τη μέση μάζα του στόλου οχημάτων τους.

Το Συμβούλιο συμφώνησε επιπλέον να προσαρμόσει την πρόταση της Κομισιόν σχετικά με ένα μηχανισμό παροχής κινήτρων για οχήματα μηδενικών (ΖLEV) και χαμηλών εκπομπών όπως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ή τα υβριδικά οχήματα. Το Συμβούλιο αποφάσισε να εισαγάγει μια καλύτερη στάθμιση των οχημάτων με χαμηλές εκπομπές στο μηχανισμό παροχής κινήτρων για τα ZLEV. Το Συμβούλιο συμφώνησε επίσης ένα ειδικό κίνητρο για τους κατασκευαστές να πωλούν αυτοκίνητα μηδενικών και χαμηλών εκπομπών σε αγορές με χαμηλή διείσδυση στην αγορά αυτών των οχημάτων. Συγκεκριμένα, υπάρχει πιο ευνοϊκή στάθμιση για τα καινούργια ταξινομημένα επιβατικά αυτοκίνητα σε κράτη μέλη όπου το μερίδιο οχημάτων μηδενικών και χαμηλών εκπομπών είναι κάτω του 60% του μέσου όρου της ΕΕ.

Τέλος, σύμφωνα με τους νέους κανόνες, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων θα πρέπει να αναφέρουν πιο ισχυρά και αντιπροσωπευτικά δεδομένα σχετικά με τις εκπομπές των αυτοκινήτων και των φορτηγών.

“Η σημερινή συμφωνία είναι ένα ακόμη βήμα προς τη θέσπιση νέας νομοθεσίας για τις εκπομπές CO2 και θέτει την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία σε καλό δρόμο για να κατασκευάσει καθαρότερα αυτοκίνητα, να επενδύσει περισσότερο στην καινοτομία και να αναφέρει πιο αξιόπιστα δεδομένα για τις εκπομπές”, δήλωσε η Elisabeth Köstinger, ομοσπονδιακή υπουργός βιωσιμότητας και τουρισμού της Αυστρίας.

Πηγή: KYΠΕ

Latest from ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Go to Top