Απέσυραν αποθέματα χρυσού $4,5 δις οι τουρκικές τράπεζες

in ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λόγω της πτώσης της λίρας 

Αποθέματα χρυσού ύψους 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων έχουν αποσύρει από τα μέσα Ιουνίου οι τουρκικές τράπεζες, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν κρίση ρευστότητας την στιγμή που η τουρκική λίρα συνεχίζει να σημειώνει πτώση.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα εβδομαδιαία αποθέματα που ανακοινώθηκαν από την Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας μειώθηκαν σχεδόν κατά το ένα πέμπτο από τις 15 Ιουνίου, σε 15,5 εκατομμύρια ουγγιές με το μερίδιο του λέοντος – 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια – να σημειώνεται από την απόσυρση χρυσού που προκλήθηκε από τις νομισματικές αρχές στις 13 Αυγούστου όταν ανακοίνωσαν χαμηλότερες υποχρεώσεις για τις τράπεζες.

Οι Τούρκοι δανειστές επιτρέπεται να τηρούν αποθέματα με καταθέσεις σε χρυσό, σε αντίθεση με τις περισσότερες άλλες χώρες.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η Τουρκία είναι ένας από τους 20 μεγαλύτερους κατόχους πολύτιμου μετάλλου και μπορεί να υπερηφανεύεται για την πέμπτη θέση που κατέχει παγκοσμίως, σύμφωνα με τα στοιχεία για το 2017 που ανακοίνωσε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Latest from ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Go to Top