Ξεσπά ο τραγικός πατέρας… «Και οι Ρομά έχουν ψυχή»

in Cyprus Times

Ξεσπά ο πατέρας των δύο παιδιών στη Λάρνακα… «Και οι Ρομά έχουν ψυχή, είναι άνθρωποι και όταν χάνουν τα παιδιά τους αισθάνονται πόνο στην καρδιά, όπως κάθε γονιός».

Συγκλονίζει ο 44χρονος πατέρας μιλώντας στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» για την τραγωδία που χτύπησε το σπίτι του, όταν ο 13χρονος γιος του μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την 9χρονη αδελφή του μέσα στο σπίτι τους. Με ένα μέτριου μεγέθους κουζινομάχαιρο που χρησιμοποιούσαν συχνά για μαγείρεμα.

Ο επίλογος της ασύλληπτης για τα κυπριακά δεδομένα τραγωδίας γράφεται το απόγευμα, στην εκκλησία του Άη Γιάννη, στις 2 το μεσημέρι.

Ο 44χρονος Βασίλης μίλησε για το γιο του και τα προβλήματα που αντιμετώπιζε. «Πέντε και παραπάνω μήνες εξέταζαν το παιδί. Ξέραμε πως είχε έντονο στρες και ξέσπαγε συχνά με νεύρα και ξαφνικά μετά ηρεμούσε. Άλλος άνθρωπος. Αλλά δεν του έδωσαν κάτι, δεν έκαναν κάτι ουσιαστικό να προλάβουμε το κακό. Πιστεύω πως ακόμα σκέφτονταν αν όλα αυτά δεν ήταν αλήθεια και πως το “παίζαμε” έτσι να μας δώσουν και άλλο επίδομα να απλώνουμε σπίτι και να μην δουλεύουμε», είπε στην εφημερίδα ο τραγικός πατέρας.

Έκαναν έρανο για την κηδεία της μικρούλας… Πρέπει να τηρηθούν τα έθιμα της φυλής

Οι Ρομά που κατοικούν στην περιοχή του Άη Γιάννη με έρανο, κατάφεραν να μαζέψουν τα χρήματα που απαιτούνται για την κηδεία της 9χρονης Μαρίας.

Η οικογένεια επιθυμία για την κηδεία της μικρής να τηρήσει όλα τα έθιμα της φυλής τους. Έθιμα για τα οποία χρειάζονται επιπλέον χρήματα, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα. Η Μαρία θα ταφεί με λευκό φορεματάκι ενώ θα πρέπει μια παρθένα γυναίκα επί 40 μέρες να ραίνει με νερό τον τάφο της μικρής. Επίσης, οι γονείς θα πρέπει να αγοράσουν ρούχα και υποδήματα για δυο εννιάχρονα κοριτσάκια που ζουν στην περιοχή του Άη Γιάννη και να τους τα χαρίσουν σε ανάμνηση της κόρης τους. Ακόμη, στο σπίτι που έμενε η εννιάχρονη θα πρέπει κάποια στιγμή να αγοραστεί κάποιο έπιπλο και να τοποθετηθεί σε αυτό σε ανάμνησή της.

Στο μεταξύ, δεν είναι λίγοι αυτή που περνούν από το σπίτι της τραγικής οικογένειας, κάνουν μια στάση και ανάβουν ένα κεράκι στη μνήμη της μικρούλας.

The post Ξεσπά ο τραγικός πατέρας… «Και οι Ρομά έχουν ψυχή» appeared first on Cyprus Times.