Μετά την ομολογία… φόβοι για τη ζωή του! 2 υπό κράτηση, ελεύθερος ο 3ος και 2 καταζητούνται για την απόπειρα Ροδοθέου

in Cyprus Times

Δύο υπό κράτηση, ελεύθερος ο τρίτος και δύο καταζητούνται – Τα δεδομένα στην υπόθεση απόπειρας φόνου κατά του Ροδοθέου – Όσα ομολόγησε ο 26χρονος που «έδωσε» Αλεξούι για ναρκωτικά και Σήφη και για τις δύο υποθέσεις – Με αλεξίσφαιρο μέσα στο Δικαστήριο – Εξέφρασε φόβους για τη ζωή του

Οι ανακριτές φαίνεται ότι ξετυλίγουν το κουβάρι της απόπειρας φόνου κατά του Νίκου Ροδοθέου. Άφησαν ελεύθερο τον 34χρονο οδηγό του βαν οχήματος που είχε συλληφθεί με τους άλλους δύο την ώρα της μετακίνησης του σκούτερ και παρουσίασε στο Δικαστήριο μόνο τον 26χρονο Ελληνοκύπριο και τον 37χρονο Σύρο, των οποίων τα διατάγματα κράτησης ανανεώθηκαν για άλλες 8 μέρες.

Ο ανακριτής της υπόθεσης, Λοχίας Αντώνης Μουστάκας, αιτούμενος την ανανέωση της 8ήμερης κράτησης των δύο, αναφέρθηκε ξανά στα γεγονότα της απόπειρας φόνου, που διαπράχθηκε το βράδυ της Δευτέρας 26 Νοεμβρίου στη Λευκωσία κατά του Νίκου Ροδοθέου. Επανέλαβε ήδη γνωστές πτυχές της υπόθεσης, δηλαδή πως συνελήφθηκαν οι τρεις στην προσπάθεια τους να μεταφέρουν με βαν όχημα το σκούτερ και ότι αργότερα ο Ροδοθέου το αναγνώρισε ως το σκούτερ που τον ακολουθούσε τη νύχτα της απόπειρας εναντίον του.

Όπως ακούστηκε ενώπιον του Δικαστηρίου, ο οδηγός του βαν είχε δεχτεί τηλεφώνημα από τον 1ο ύποπτο για να τον βοηθήσει να μεταφέρουν μία μοτοσικλέτα από την περιοχή της Παλλουριώτισσας προς την Ανθούπολη. Ο οδηγός, ως γνωστόν, αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο κανονίστηκε η συνάντηση και που έγινε, ενώ έδωσε πληροφορίες για όσα έγιναν εκείνο το απόγευμα με τα άλλα δύο πρόσωπα. Ο 34χρονος οδηγός του βαν αφέθηκε ελεύθερος.

Η θεληματική κατάθεση του 26χρονου και οι αντιφάσεις του Σύρου

Ως γνωστόν και σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης ενώπιον του Δικαστηρίου, ο 1ος ύποπτος δηλαδή ο 26χρονος προέβη σε θεληματική κατάθεση, ενώ ο δεύτερος, δηλαδή ο 37χρονος Σύρος που αρνείται κάθε ανάμειξη στην υπόθεση, υπέπεσε σε πολλές αντιφάσεις. Έδωσε ισχυρισμούς που δε συνάδουν με τα όσα κατέθεσε ο 26χρονος.

Ο 2ος ύποπτος συνδέθηκε επιστημονικά με τεκμήριο το οποίο παραλήφθηκε από τη μοτοσικλέτα. Δηλαδή ένα κράνος.

Ανακριτής: «Ο 26χρονος την 1η Δεκεμβρίου έδωσε στους ανακριτές της υπόθεσης θεληματική κατάθεση, στην οποία ομολόγησε την εμπλοκή του στην υπόθεση, κατονομάζοντας ότι ενέχονται στην υπόθεση ο 2ος ύποπτος (Σύρος) και ακόμη ένα πρόσωπο εναντίον του οποίου έχει εξασφαλιστεί ένταλμα σύλληψης και καταζητείται. (Σήφης). Περαιτέρω ο 1ος ύποπτος, έδωσε στοιχεία και λεπτομέρειες όσον αφορά την εμπλοκή του 2ου υπόπτου αλλά και του 2ου καταζητούμενου.»

Ο ανακριτής δεν αναφέρθηκε περαιτέρω στην ομολογία του 26χρονου.

Φοβάται για τη ζωή του ο 26χρονος

Ο 26χρονος Ελληνοκύπριος που μίλησε στους ανακριτές, εξέφρασε φόβους για τη ζωή του και ως εκ τούτου παρουσιάστηκε ενώπιον του Δικαστηρίου και παρακολούθησε την ακροαματική διαδικασία φορώντας καθ’ όλη τη διάρκεια αλεξίσφαιρο γιλέκο. Ο δικηγόρος του δεύτερου υπόπτου, ρώτησε σχετικά με τον αλεξίσφαιρο τον ανακριτή.

Δικηγόρος: «Γιατί ο πρώτος ύποπτος φοράει αλεξίσφαιρο στην αίθουσα του δικαστηρίου; Ο δικός μου γιατί δεν φοράει; Σας ζήτησε ο πρώτος ύποπτος; Σας είπε ότι φοβάται για την ζωή του»; Ανακριτής: Μάλιστα

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τον Ιωσήφ Ιωσήφ (Σήφη) η Αστυνομία συνεχίζει να καταζητεί και τον Balazovjech Miroslav 37 ετών από τη Σλοβακία, o οποίος, σύμφωνα με την Αστυνομία, πιθανόν να χρησιμοποιεί και το όνομα Dydi Rudolf. Ο 37χρονος καταζητείται και από τις αρχές της χώρας του για ποινικά αδικήματα.

Όπως ακούστηκε ενώπιον του Δικαστηρίου, η Αστυνομία έχει λάβει σε σχέση με την υπόθεση 110 καταθέσεις, ενώ πρόκειται να λάβει άλλες 70, ενώ κάτω από το μικροσκόπιο των ανακριτών βρίσκονται τα όσα κατέγραψαν κλειστά κυκλώματα που βρίσκονται τοποθετημένη στη σκηνή που διαπράχθηκε η απόπειρα φόνου καθώς και στη διαδρομή που ακολούθησαν οι δράστες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΣΑ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 20 έρευνες για εντοπισμό του πιστολιού με το οποίο οι δράστες πυροβόλησαν πέντε φορές κατά του Νίκου Ροδοθέου, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστεί, ενώ αναζητείται και το δεύτερο κράνος που χρησιμοποιήθηκε κατά την απόπειρα.

Στο μεταξύ καταζητούνται και τα δύο άλλα πρόσωπα, ο Σήφης και ο Rudolf, οι οποίοι σύμφωνα με μαρτυρία που υπάρχει ενώπιον των ανακριτών, είναι φίλοι με τους δύο υπόπτους.

The post Μετά την ομολογία… φόβοι για τη ζωή του! 2 υπό κράτηση, ελεύθερος ο 3ος και 2 καταζητούνται για την απόπειρα Ροδοθέου appeared first on Cyprus Times.