Εικόνες βιβλικής καταστροφής στους Αγίους Τριμιθιάς

in Cyprus Times

Σαρωτικό το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου από τους Αγίου Τριμιθιάς και το Παλιομέτοχο – Τεράστιες οι ζημιές – Περίπου 30 οικίες μη κατοικήσιμες – Σε ξενοδοχεία οι ένοικοι – Δέντρα ξεριζώθηκαν, πάσσαλοι της ΑΗΚ αποκόπηκαν, περιουσίες καταστράφηκαν –  Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες στις πληγείσες περιοχές – Στη Cyprus Times ο Κοινοτάρχης – Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών 

Εικόνες βιβλικής καταστροφής άφησε πίσω του ο σαρωτικός ανεμοστρόβιλος και η καταιγίδα που έπληξε γύρω στις 3 το απόγευμα τις περιοχές Αγιών Τριμιθιάς και Παλιομετόχου στη Λευκωσία.

Μερικά λεπτά ήταν αρκετά για να καταστραφούν περιουσίες και κάτοικοι να μείνουν χωρίς σπίτια. Πάσσαλοι της ΑΗΚ αποκόπηκαν, δέντρα ξεριζώθηκαν στέγες και υποστατικά ανηρπάγησαν, δρόμοι  κατέστησαν επικίνδυνοι και οι περιοχές έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Μιλώντας στη Cyprus Times, o κοινοτάρχης Αγίων Τριμιθιάς Γιώργος Ιακώβου ανέφερε ότι «οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες, έχουμε 25 με 30 κατοικίες που δυστυχώς κατέστησαν ακατοίκητες αυτή την στιγμή. Βιβλική καταστροφή, πρώτη φορά στη ζωή μου είδα τέτοιο πράγμα. Πετούσαν στέγες, κεραμίδια, κάδοι απορριμμάτων, δέντρα κόπηκαν και καταστράφηκαν πολλές περιουσίες» πρόσθεσε ο κοινοτάρχης Αγίων Τριμιθιάς».

Συνεργεία της κοινότητας αλλά και των γύρω περιοχών έσπευσαν και βρίσκονται ακόμη στην περιοχή, η οποία συνεχίζει να αντιμετωπίζει πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση.

Στο πλευρό των  πληγέντων  ο Υπουργός Εσωτερικών. Οι  κάτοικοι που έμειναν χωρίς σπίτια θα μείνουν σε ξενοδοχεία, ενώ αρχίσει άμεσα η καταμέτρηση των ζημιών.

Σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρεται «Οι Υπηρεσίες της Επαρχιακής Διοίκησης όπως και συνεργεία της Πολιτικής Άμυνας, βρίσκονται από το απόγευμα στις πληγείσες περιοχές του Παλαιομετόχου και Αγίων Τριμιθιας , αμέσως, μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τις περιοχές αυτές. Οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών σε συνεργασία και με άλλες κρατικές υπηρεσίες, παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια στους πληγέντες κατοίκους της περιοχής και συνδράμουν στην αποκατάσταση των ζημιών, το ενωρίτερο δυνατό.

Γίνονται,  επίσης, διευθετήσεις από την Πολιτική  Άμυνα, για προσωρινή φιλοξενία σε ξενοδοχεία, για όσους κατοίκους είναι αδύνατο λόγω ζημιών να παραμείνουν στις κατοικίες τους.

Τα συνεργεία του Υπουργείου Εσωτερικών, σε συνεργασία και με άλλες κρατικές υπηρεσίες έχουν αρχίσει έλεγχο  του βαθμού επικινδυνότητας των υποστατικών της περιοχής και θα ξεκινήσουν από αύριο πρωί καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών, για παροχή οικονομικής ή άλλης βοήθειας που θα αποφασισθεί. 

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης, βρίσκεται σε επικοινωνία με τους κοινοτάρχες των δυο κοινοτήτων και επισκέφθηκε την κοινότητα Αγίων Τριμιθιας όπου σημειώθηκαν και οι περισσότερες ζημιές.

The post Εικόνες βιβλικής καταστροφής στους Αγίους Τριμιθιάς appeared first on Cyprus Times.