Η απόσταση της πυρκαγιάς από τη Μονή Μαχαιρά… Σε επιφυλακή οι ιδιοκτήτες αγροκτημάτων και υποστατικών (pics-videos)

in Cyprus Times

Τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιά βορειοδυτικά των Καπέδων – Καίγεται δάσος 6,5 χιλιόμετρα μακριά από τη Μονή του Μαχαιρά – Σε επιφυλακή οι ιδιοκτήτες αγροκτημάτων και υποστατικών της ευρύτερης περιοχής – Όλες οι ελπίδες στα εναέρια μέσα

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στις 10 το πρωί βορειοδυτικά των περιοχών Καπέδων-Καμπιών. Καίγεται δασώδης περιοχή που εμπίπτει στο κρατικό δάσος του Μαχαιρά.

Το πύρινο μέτωπο απέχει 6,5 χιλιόμετρα από την Μονή του Μαχαιρά, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Τμήματος Δασών, Χρίστο Χρίστου.

Το Τμήμα Δασών αρμόδιο για τη γιγαντιαία επιχείρηση που στήθηκε για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς.

Στην περιοχή επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης, με όλο το βάρος να πέφτει στα  πτητικά μέσα λόγω του δύσβατου της περιοχές. Εφοδιάζονται από το φράγμα Ταμασού που βρίσκεται σε πάρα πολύ κοντινή απόσταση από το πύρινο μέτωπο.

Σε δηλώσεις του στην CyprusTimes, ο κοινοτάρχης Καπέδων Ανδρέας Κιτρομηλίδης ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύουν κατοικίες ή άλλα υποστατικά.

Μιλώντας επίσης στη Cyprus Times o ιδιοκτήτης του αγροκτήματος Riverland Bio Farm, Βασίλης Κυπριανού, στα Καμπιά είπε ότι η βλέπουν η φωτιά και την προσπάθεια κατάσβεση που γίνεται. Είναι σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από το σημείο όπου βρίσκονται. Για την ώρα δεν κινδυνεύουν, ωστόσο  είναι σε επιφυλακή με δικά τους μέσα πυρόσβεσης».

Σε ανακοίνωση του Τμήματος Δασών ενάμιση ώρα μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς  αναφέρει ότι εκδηλώθηκαν σήμερα δύο δασικές πυρκαγιές σε περιοχή της κοινότητας Καπέδων.

Οι δύο εστίες εκδηλώθηκαν με απόσταση 500 m μεταξύ τους, εκτός του κρατικού δάσους αλλά απειλούν το κρατικό δάσος Μαχαιρά.

Ισχυρές δυνάμεις του Τμήματος Δασών και των άλλων εμπλεκόμενων με την πυρόσβεση υπηρεσιών βρίσκονται ή κατευθύνονται στην περιοχή. Έχουν επίσης κινητοποιηθεί τα δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα του Τμήματος Δασών και τα δύο εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας.

Τέθηκε σε ισχύ ο σχέδιο Ίκαρος.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEOS ΕΔΩ

The post Η απόσταση της πυρκαγιάς από τη Μονή Μαχαιρά… Σε επιφυλακή οι ιδιοκτήτες αγροκτημάτων και υποστατικών (pics-videos) appeared first on Cyprus Times.