Συνεργαζόταν με μέλος της ΚΥΠ ο Τ/κ που συνελήφθη στα κατεχόμενα για κατασκοπεία; Λίστα με 15 ονόματα Ε/κ

in Cyprus Times

Λίστα με 15 ονόματα Ελληνοκυπρίων βρέθηκε σε σημειωματάριο Τουρκοκύπριο που συνελήφθη για κατασκοπεία στα κατεχόμενα – Τ/κ μέσο αναφέρει ότι ομολόγησε ότι ήταν κατάσκοπος για λογαριασμό της ε/κ πλευράς – Στα ονόματα και μέλος της Κυπριακή Υπηρεσία Πληροφοριών (ΚΥΠ)

Για 5 χρόνια δούλευε ως κατάσκοπος, έναντι πληρωμής, για την ελληνοκυπριακή πλευρά φέρεται να ομολόγησε, σύμφωνα με τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, ο Μεχμέτ Μπεσίμογλου. Ο 70χρονος συνελήφθη στις 29 Αυγούστου όταν «πιάστηκε» να βγάζει φωτογραφίες σε στρατιωτικές περιοχές στο λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα ρεπορτάζ, σε σημειωματάριο του Μπεσίμογλου βρέθηκαν τα ονόματα 15 Ελληνοκυπρίων. Μάλιστα αναφέρεται πως ομολόγησε ότι τράβηξε 250 φωτογραφίες τις οποίες παρέδωσε σε μέλος της ΚΥΠ.

Η «hurriyetdailynews» σημειώνει ότι η «αστυνομία» έχουν ταυτοποιήσει τον Ελληνοκύπριο πράκτορα της ΚΥΠ που λάμβανε τις φωτογραφίες ενώ ερευνάτε εάν και τα υπόλοιπα ονόματα που βρέθηκαν στη λίστα ανήκουν σε μέλη της ΚΥΠ.

Στις 14 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Demirören, το “δικαστήριο” στα κατεχόμενα διέταξε την κράτηση του Μπεσίμογλου.

The post Συνεργαζόταν με μέλος της ΚΥΠ ο Τ/κ που συνελήφθη στα κατεχόμενα για κατασκοπεία; Λίστα με 15 ονόματα Ε/κ appeared first on Cyprus Times.