Γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους το VENTUS Limassol είναι η καλύτερη επιλογή για να επενδύσετε!

in Uncategorized

Το έργο VENTUS σε μια εποχή ταχείας οικονομικής ανάκαμψης στην Κύπρο, μπορεί να θεωρηθεί και ως η απάντηση στις πολλές τοπικές εταιρείες που είναι σε πορεία ανάπτυξης και αναζητούν να επεκτείνουν τις γραφειακές εγκαταστάσεις τους καθώς και σε διεθνείς εταιρείες που επιδιώκουν να εντοπίσουν εταιρείες για να μεταφέρουν την έδρα τους στην Κύπρο, κυρίως λόγω φορολογικών, νομικών και οικονομικών πλεονεκτημάτων, της πολιτικής σταθερότητας, των καιρικών συνθηκών και της ασφαλούς διαβίωσης.

Αυτός είναι και ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους το συγκεκριμένο project έχει κεντρίσει το μεγάλο ενδιαφέρον για οργανισμούς που αναζητούν ένα νέο, υπερσύγχρονο, ασφαλές και πολυτελές κτίριο γραφείων στη Λεμεσό.

Το όραμα του δημιουργού είναι ένα κτίριο γραφείων σχεδιασμένο με έντονα χαρακτηριστικά που προσδίδουν κύρος και ικανοποιεί τις ανάγκες μιας εταιρείας η οποία επιδιώκει την εδραίωση και την προβολή στην Κύπρο, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου ή στην Ευρώπη. Στην εξερεύνηση της ταυτότητας του κτιρίου, οι βασικές πτυχές και τα κύρια πλεονεκτήματα έναντι των ανταγωνιστών που οδήγησαν στο σχεδιασμό του εντυπωσιακού Ventus είναι:

* Η πλεονεκτική τοποθεσία

* Ο φουτουριστικός αρχιτεκτονικός σχεδιασμός

* Η ιδιότητα της υπερ-κατασκευής

* Ο χώρος εργασίας που εμπνέει δημιουργικότητα

* Η περιβαλλοντική βιωσιμότητα

Για το σκοπό αυτό, η ομάδα της EXCELiD που αποτελείται από άτομα εξιδεικευμένα στον τομέα της ανάπτυξης γης έχει ενώσει τις δυνάμεις της με την REARC, μια αναπτυσσόμενη εταιρεία από νέους αρχιτέκτονες και μηχανικούς, η οποία έχει ως στόχο να εδραιωθεί στην αγορά μέσω της δημιουργία καινοτόμων και μοναδικής ταυτότητας έργων. Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι το Ventus Limassol, το πρώτο κτίριο «υπερ-κατασκευή» με πρωτοποριακό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό.

Καθόλου τυχαία η επιλογή της Λεμεσού

Το γεγονός ότι η Λεμεσός είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κύπρου που συχνά περιγράφεται ως η κινητήριος δύναμη της κυπριακής οικονομίας συνέβαλε σημαντικά στην επιλογή της τοποθεσίας για την ανάπτυξη του VENTUS. Η εξελιγμένη υποδομή, οι καλά εξοπλισμένες εγκαταστάσεις, οι προηγμένες υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής και το ασφαλές περιβάλλον συμβάλλουν στη δημιουργία ενός ευνοϊκού πλαισίου για κάθε διεθνή οργανισμό.

Αρκετά έργα που έχουν ήδη σχεδιαστεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη στη Λεμεσό, θα ενισχύσουν το ρόλο της πόλης ως ένα ξεχωριστό πρωταρχικό παραθαλάσσιο προορισμό για διεθνείς επιχειρήσεις και μέσα στα επόμενα χρόνια.

Η ιδανική τοποθεσία της πόλης, μόλις 35 λεπτά διαδρομής από τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, η εξαιρετική φυσική ομορφιά και το αξιοζήλευτο της κλίμα κάνουν την περιοχή της Λεμεσού μια φιλόξενη επιλογή.

Το έργο VENTUS βρίσκεται στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο της Λεμεσού στην περιοχή της Μέσα Γειτονιάς, μια περιοχή που μετατρέπεται στη νέα εμπορική περιοχή της πόλης με μοναδικά χαρακτηριστικά. Το οικόπεδο βρίσκεται ανάμεσα στους δύο κύριους κυκλικούς κόμβους της Λεμεσού του μεγαλύτερου και πιο πολυσύχναστου αυτοκινητόδρομου της Κύπρου ο οποίος συνδέει όλες τις πόλεις του νησιού. Οι περαστικοί οδηγοί έχουν ανεμπόδιστη θέα του συγκεκριμένου έργου και τυχόν μελλοντικές γειτονικές αναπτύξεις δεν επηρεάζουν την ορατότητα του.

Με avantgarde αρχιτεκτονική φιλοσοφία κερδίζει τις εντυπώσεις!

Το όραμα του αρχιτέκτονα είναι να δημιουργήσει μια «εμβληματική ανάπτυξη» (flagship development) που μπορεί να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο και επιρροή στην αστική εξέλιξη. Η avantgarde αρχιτεκτονική φιλοσοφία δηλώνει μοναδική αξία, προκαλώντας τον θαυμασμό των κατοίκων της πόλης και των περαστικών, ό,τι χρειάζεται ένας ηγετικός οργανισμός για την έδρα του.

Μέσω ενδελεχούς έρευνας και ερμηνείας δεδομένων και πολεοδομικών κανονισμών, οι παράμετροι του οικοπέδου εφαρμόστηκαν για να δημιουργήσουν ένα κτίριο ορόσημο στην περιοχή με υπερθετικό χαρακτήρα σε αντίθεση με τα υπάρχοντα συντηρητικά δεδομένα. Το οικόπεδο που φιλοξενεί το κτίριο είναι ίσως το μοναδικό τεμάχιο μεγάλης κλίμακας στην περιοχή που προσφέρει ένα πολυσύνθετο δυναμικό για γραφειακές εγκαταστάσεις που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 300 εργαζόμενους.

Ο σκελετός του συγκεκριμένου κτιρίου μοναδικός για τα κυπριακά δεδομένα. Δικαίως χαρακτηρίζεται ως μια πολύ απαιτητική υπερ-κατασκευή. Αποτελείται από ένα μεγάλο κεντρικό υποστύλωμα ύψους 10 μέτρων από υψηλής πυκνότητας οπλισμένο σκυρόδεμα, που ξεκινά από το υπόγειο και υποστηρίζει το δάπεδο του πρώτου ορόφου το οποίο λειτουργεί ως εναέρια θεμελίωση για τα υπόλοιπα έξι επίπεδα μεταλλικής κατασκευής. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στα υλικά, την υφή, τα χρώματα και τις λεπτομέρειες που συμπληρώνουν την μοναδική αρχιτεκτονική που εμπνέει τους χρήστες. Τα υπερυψωμένα δάπεδα και οι ειδικά σχεδιασμένες ψευδοροφές παρέχουν την απαιτούμενη ευελιξία στα συστήματα λειτουργίας του κτιρίου.

Ευχάριστη και άνετη εργασιακή εμπειρία

Το κτίριο είναι διαμορφωμένο και οργανωμένο σε 9 επίπεδα συνολικής ανάπτυξης 4550 τ.μ. και αποτελείται από το υπόγειο που λειτουργεί ως χώρος στάθμευσης και αποθήκευσης, το ισόγειο ως υποδοχή, το μεσοπάτωμα, 5 επίπεδα γραφείων και τον υπαίθριο χώρο της οροφής με απεριόριστη θέα της πόλης και της θάλασσας.

Στα 2,600 τ.μ. εκμεταλλεύσιμου χώρου γραφείων, περισσότεροι από 250 εργαζόμενοι μπορούν να εργαστούν άνετα με την κάθε μέρα να είναι μια ευχάριστη εμπειρία. Η ανεμπόδιστη περιμετρική θέα της Λεμεσού και της Μεσογείου αναμφίβολα μπορεί να εμπνεύσει τους χρήστες να εργάζονται πιο αποτελεσματικά και παραγωγικά. Εσωτερικά οι όροφοι συνδέονται με το εντυπωσιακό αίθριο που ξεκινά από την είσοδο στο ισόγειο μέχρι τον πέμπτο όροφο, μετατρέποντας το χώρο εργασίας από ένα ψυχρό περιβάλλον σε έναν συναισθηματικά ποιοτικό χώρο.

Περιβαλλοντική βιωσιμότητα

Η γεωμετρία του κτιρίου διαμορφώθηκε έτσι ώστε να παρέχει διαμπερές αερισμό και φυσικό φωτισμό. Ειδικά σχεδιασμένες οπές στο εξωτερικό κέλυφος επιτρέπουν την κυκλοφορία ψυχρού αέρα εξασφαλίζοντας την βιοκλιματική συμπεριφορά του κτιρίου. Η δημιουργία του εσωτερικού αίθριου χώρου επιτρέπει φυσικό κλιματισμό του κάθε ορόφου. Επιπλέον, η ρύθμιση της κατανάλωσης ενέργειας επιτυγχάνεται μηχανικά μέσω γεωθερμικής εγκατάστασης στο υπέδαφος του κτιρίου.

Το Ventus Limassol  θα δώσει αδιαμφισβήτητα άλλο αέρα στον τομέα του «επιχειρείν» στη Λεμεσό ενώ παράλληλα τα πρωτότυπα χαρακτηρίστηκα του το καθιστούν ως την καλύτερη δυνατή επιλογή για να επενδύσει μία εταιρεία.