Γουίλμπουρ Ρος: Ο υπουργός του Τραμπ που… ξέχασε να εγκαταλείψει τις μπίσνες

in BUSINESS NEWS

Ο υπουργός Εμπορίου Wilbur Ross δήλωσε την Πέμπτη ότι θα εκχωρήσει όλες τις εναπομείνασες επενδυτικές συμμετοχές του, αφού ο ανώτατος αξιωματούχος της ηγεσίας της κυβέρνησης δήλωσε ότι η αποτυχία του να πωλήσει περιουσιακά στοιχεία που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν σύγκρουση συμφερόντων «δημιούργησε την πιθανότητα για σοβαρή παραβίαση του νόμου».

Στη συμφωνία περί ηθικής, ο Ross, ένας επιχειρηματίας της Νέας Υόρκης, δεσμεύτηκε να εκχωρήσει πολλά περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων όλων των συμμετοχών του στην Invesco Ltd., εντός 90 ημερών από την ανάρρησή του στη θέση του υπουργού Εμπορίου του, καθώς και πιο σύνθετα περιουσιακά στοιχεία εντός 180 ημερών.

Ωστόσο, στις εκθέσεις που υπέβαλε τον τελευταίο μήνα το Γραφείο Κυβερνητικής Δεοντολογίας, ο Ross αποκάλυψε πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων τα οποία, σύμφωνα με τις δηλώσεις, δεν είχαν πωληθεί εγκαίρως, συμπεριλαμβανομένων μετοχών της Invesco ύψους τουλάχιστον 20 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό οδήγησε τον διευθυντή του Γραφείου Ηθικής Δεοντολογίας, David Apol, να διαμηνύσει στον Ross με επιστολή του που απέστειλε την Πέμπτη ότι η αποτυχία του να πωλήσει τα περιουσιακά του στοιχεία μπορεί να έχει «επηρεάσει αρνητικά» την εμπιστοσύνη του κοινού στη διοίκηση του Trump.

Ο Ross δήλωσε ότι έκανε “αθέλητα σφάλματα” λόγω ενός πολύπλοκου χαρτοφυλακίου που κυρίως οφείλεται στη μακρά καριέρα του ως επενδυτή ιδιωτικών μετοχών. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η συνεχιζόμενη ιδιοκτησία του στην Invesco είναι λάθος, καθώς είχε την εντύπωση ότι είχε πουλήσει όλες τις μετοχές του πριν γίνει υπουργός Εμπορίου, αλλά είχε κάνει λάθος. Δήλωσε επίσης ότι θα αποποιηθεί όλες τις μετοχές του και θα επενδύσει τα έσοδα σε ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου.

Πηγή: newmoney.gr

Latest from BUSINESS NEWS

Go to Top