Μέχρι που μπορεί να φτάσει η μετοχή του Netflix;

in BUSINESS NEWS

Η Wall Street φαίνεται πως έχει ξεκινήσει να αποδέχεται την ιδέα πως η Netflix μπορεί να ανέβει και μέχρι τα 500 δολάρια ανά μετοχή.

Ο αναλυτής της Credit Suisse, Ντάγκλας Μίτσελσον ξεκίνησε να καλύπτει την μετοχή την Τρίτη εκτιμώντας ότι αυτή θα υπεραποδώσει και δίνοντας της τιμή-στόχο τα 500 δολάρια, το οποίο σημαίνει πως η Netflix θα καταγράψει άνοδο περίπου 20% σε σχέση με το τελευταίο κλείσιμο της μετοχής. Είναι ο τρίτος αναλυτής από τους 45 που καλύπτουν την μετοχή, ο οποίος βλέπει τη Netflix να ξεπερνά το όριο των 500 δολαρίων σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

O Μίτσελσον, που προηγουμένως δούλευε στην UBS, ανέφερε ότι η πλατφόρμα της Netflix έχει πλούσιο περιεχόμενο και εμφανίστηκε αισιόδοξος σχετικά με τα έσοδά της από τις διαφημίσεις. Δήλωσε πως η εταιρεία απολαμβάνει την απόλυτη ηγεμονία στην παγκόσμια αγορά υπηρεσιών streaming βίντεο και ότι διαθέτει μεγάλο πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών της λόγω του μεγέθους της.

Πρόσθεσε πως η παρότι η αποτίμηση «μπορεί να φαίνεται ακριβή με βάση τις παραδοσιακές μετρήσεις, πιστεύουμε πως ένας αριθμός παραγόντων δείχνει πως αυτό που ισχύει είναι ακριβώς το αντίθετο. Η τιμή της μετοχής του Netflix είναι απόλυτα λογική».

Η εκτίμηση για τη Netflix αποτελούσε μέρος μιας ανάλυσης που κάλυπτε 14 εταιρείες του κλάδου των τηλεπικοινωνιών και των Media. Ο Μίστελσον δήλωσε ότι οι πιο παράδοξες εκτιμήσεις του, σε σχέση με αυτά που προβλέπουν οι άλλοι αναλυτές, αφορούσαν την σύσταση υπεραπόδοσης στην 21st Century Fox (καθώς οι προτάσεις εξαγοράς αυξάνονται) και την Sirius XM Holdings.

Την ίδια στιγμή η Stifel προτείνει διακράτηση της μετοχής της Netflix, αν και αύξησε την τιμή-στόχο από τα 345 στα 406 δολάρια. Οι αναλυτές της εταιρείας προβλέπουν πως οι συνδρομητές του Netflix θα φθάσουν τα 85 εκατομμύρια μέχρι το 2025, το οποίο βρίσκεται στο ανώτερο επίπεδο του μακροπρόθεσμου στόχου των 60 με 90 εκατομμυρίων συνδρομητών που έχουν θέσει τα στελέχη της εταιρείας.

Πηγή: insider.gr