Ο Τζεφ Μπέζος έγινε κατά 50 δισ. πλουσιότερος από οποιονδήποτε άλλον

in inBUSINESS

Από την Τρίτη, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Forbes, ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon έχει καθαρή αξία 143,1 δισ. δολαρίων, κάτι που σημαίνει πως είναι τουλάχιστον 50 δισ. δολάρια πλουσιότερος από οποιοδήποτε άλλο άτομο στη Γη.

Ο Μπέζος έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου το περασμένο καλοκαίρι, όταν η καθαρή του αξία (περίπου 90 δισ. δολάρια) υπερέβη εκείνη του ιδρυτή της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς. Ο Γκέιτς, ο οποίος έχει δώσει μεγάλη περιουσία σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, έχει τώρα καθαρή αξία περίπου 93,3 δισ. δολαρίων, όπως αναφέρει το Forbes.

Όπως πολλοί από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, η καθαρή αξία του Τζεφ Μπέζος συνδέεται άμεσα με την απόδοση της εταιρείας του στο χρηματιστήριο. Ο Μπέζος κατέχει περίπου το 16% των μετοχών της Amazon. Σήμερα η αξία της μετοχής ανέρχεται σε 1.700 δολάρια, από 1.000 δολάρια που ήταν η αξία της μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο.

Τη Δευτέρα, η μετοχή της Amazon κατέγραψε κέρδη κατά περίπου 2%, ενισχύοντας την καθαρή αξία του Τζεφ Μπέζος κατά ακόμη 2,24 δισ. δολάρια. Όλα τα σημάδια δείχνουν ότι οι αγοραστές θα αναμένουν με λαχτάρα την Amazon Prime Day 2018, την ετήσια επιτυχημένη εκδήλωση online πωλήσεων. Όταν συμβαίνει αυτό, οι επενδυτές πιθανώς θα βρουν νέο λόγο για να αγοράσουν περισσότερες μετοχής του Amazon – αυξάνοντας ακόμη περισσότερο την καθαρή αξία του Τζεφ Μπέζος.

Η Amazon Prime Day 2018 πρόκειται να διαρκέσει πάνω από 36 ώρες από το απόγευμα της Δευτέρας 16 Ιουλίου μέχρι και την Τρίτη 17 Ιουλίου.

Πηγή: insider.gr

Latest from inBUSINESS

Go to Top