Εκπρόσωπος: Σε σημαντικό κέντρο επενδυτικών ταμείων εξελίσσεται η Κύπρος

in ECONOMY TIMES

Αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου και των υπηρεσιών που παρέχει σε εταιρείες – Υπενθύμισε πως, το 2017, η χώρα μας είχε ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 3,9% και πέτυχε διαδοχικές αναβαθμίσεις από οίκους αξιολόγησης

Την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να συνεχίσει τις προσπάθειες για να διασφαλίσει την μακροοικονομική σταθερότητα και αειφόρο ανάπτυξη, σε ένα φιλικό επενδυτικό περιβάλλον, εξέφρασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, σημειώνοντας πως η Κύπρος μετατρέπεται σε ένα από τα σημαντικότερα κέντρα επενδυτικών ταμείων της Ευρώπης.

Χαιρετίζοντας, το βράδυ της Παρασκευής, δείπνο που οργάνωσε ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Οργανισμών Συλλογικών Επενδύσεων και Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων (EFAMA), στη Λεμεσό, στο πλαίσιο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του, ο κ. Προδρόμου είπε πως “η Κύπρος καθίσταται με ταχείς ρυθμούς ένα από τα σημαντικότερα κέντρα επενδυτικών ταμείων στην Ευρώπη, υπό το φως των συνεχιζόμενων της προσπαθειών να ενισχύσει το νομοθετικό και ρυθμιστικό της καθεστώς, το οποίο στηρίζεται από ένα ισχυρό δίκτυο οικονομικών και επαγγελματικών παροχέων υπηρεσιών που προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές”.

Μεταξύ άλλων, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου και των υπηρεσιών που παρέχει σε εταιρείες, όπως τα χαμηλά λειτουργικά κόστη, ο χαμηλός εταιρικός φόρος και η αποφυγή διπλής φορολογίας.

Σημείωσε, ακόμη, ότι η γεωγραφική θέση της Κύπρου καθιστά τη χώρα ένα ιδανικό επενδυτικό προορισμό και πύλη προς την Ευρώπη, ενώ αναφερόμενος στο τραπεζικό σύστημα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε πως, μετά την ανακεφαλαίωση, αυτό έχει εκσυγχρονιστεί και τώρα λειτουργεί σε μια πολύ πιο υγιή βάση.

Διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση εργάζεται για συνεχή βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος της χώρας, ώστε να ενδυναμωθεί περαιτέρω η θέση της Κύπρου ως ένας ανταγωνιστικός, καινοτόμος, σταθερός προορισμός για επιχειρήσεις και επενδύσεις.

“Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις προσπάθειες με το ίδιο σθένος και αποφασιστικότητα για να διασφαλίσουμε τη μακροοικονομική σταθερότητα, την αειφόρο ανάπτυξη και ένα φιλικό προς τις επιχειρήσεις και τις επενδύσεις περιβάλλον, που θα οδηγήσει σε περαιτέρω ανάπτυξη”, συμπλήρωσε.

Στον χαιρετισμό του, ο Πρόδρομος Προδρόμου υπενθύμισε πως, το 2017, η χώρα μας είχε ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 3,9% και πέτυχε διαδοχικές αναβαθμίσεις από οίκους αξιολόγησης, ενώ υπέδειξε πως βρίσκεται στο δρόμο μιας εύρωστης οικονομικής ανάπτυξης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Latest from ECONOMY TIMES

Go to Top