Στο Κέντρο Φιλοξενίας στην Κοκκινοτριμιθιά οι Σύροι πρόσφυγες. Χειροπέδες στον καπετάνιο του σκάφους

in Cyprus Times

Φωτογραφία Αρχείου…

Άνδρες κάτω των 40 ετών οι μετανάστες που εντοπίστηκαν ανοικτά του Πύργου της Τυλληρίας – Χειροπέδες στον καπετάνιο του σκάφους μετά από μαρτυρία – 56 πρόσφυγες και μία νεαρή γυναίκα στο σκάφος που αναχώρησε από τη Μερσίνα για την Κύπρο 

Νεαροί άνδρες ηλικίας κάτω των 40 ετών είναι σχεδόν όλοι οι επιβάτες του σκάφους που προσέγγισε αργά το απόγευμα τις ακτές της Κύπρου, στην ακριτική περιοχή της Τυλληρίας. Η αστυνομία πέρασε χειροπέδες σε νεαρό που βρισκόταν στο πηδάλιο του σκάφους. Ο ίδιος αρνείται ότι είναι ο διακινητής αλλά φαίνεται να πρόεκυψε μαρτυρία ότι είναι το πρόσωπο που χειριζόταν το σκάφος από την πρώτη στιγμή. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν και πριν από τέσσερα χρόνια στην Κύπρο ενώ στην Πάφο φαίνεται να διαμένει και ο αδελφός του.

Στο σκάφος επέβαιναν 56 πρόσφυγες, 55 άνδρες ηλικίας 18 μέχρι 40 περίπου χρόνων καθώς και μια νεαρή γυναίκα η οποία ανέφερε ότι την περιμένει στην Κύπρο ο σύζυγος της που είχε έρθει με άλλο σκάφος πέρσι.

Το σκάφος εντοπίστηκε από τα παράκτια ραντάρ της Κυπριακής Δημοκρατίας και με οδηγίες του κέντρου έρευνας και διάσωσης άκατος της Λιμενικής και Ναυτικής αστυνομίας βγήκε στα ανοικτα, αργά το απόγευμα , εντοπίζοντας το καΐκι στα ανοικτά της Μανσούρας, ανάμεσα στον ακριτικό Πύργο Τυλληρίας και τον θύλακα των Κοκκίνων. Οι πρόσφυγες που επιβιβάστηκαν εκ νέου από τα Τουρκικά παράλια, κοντά στο λιμάνι της Μερσίνας, προσπαθώντας να ξεφύγουν από τον όλεθρο του πολέμου, καταγράφηκαν και έγινε ταυτοποίηση των στοιχείων τους. Λειτουργοί όλων των  αρμόδιων  υπηρεσιών ήταν επί ποδός   προκειμένου να παράσχουν κάθε βοήθεια στους πρόσφυγες.

Μετά την ταυτοποίηση των στοιχείων τους αναμένεται να προωθηθούν στο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στην Κοκκινοτριμιθιά.

 

The post Στο Κέντρο Φιλοξενίας στην Κοκκινοτριμιθιά οι Σύροι πρόσφυγες. Χειροπέδες στον καπετάνιο του σκάφους appeared first on Cyprus Times.