Από το λιμάνι της Μερσίνας ξεκίνησε το πλοιάριο με τους μετανάστες. Προσεγγίζει τις κυπριακές ακτές

in Cyprus Times

Φωτογραφία Αρχείου…

Από το λιμάνι της Μερσίνας ξεκίνησε το πλοιάριο με τους μετανάστες – Προσεγγίζει τις κυπριακές ακτές – Μεταφέρει 60 με 70 περίπου πρόσφυγες από τη Συρία – Αναμένεται να προωθηθούν στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας προσφύγων στην Κοκκινοτριμιθιά

Σκάφος στο οποίο επιβαίνουν περί τους 70 πρόσφυγες από την Συρία, άνδρες και γυναικόπαιδα, προσεγγίζει το αλιευτικό καταφύγιο του ακριτικού Κάτω Πύργου Τυλληρίας .

Το σκάφος εντοπίστηκε από τα παράκτια ραντάρ της Κυπριακής Δημοκρατίας και με οδηγίες του κέντρου έρευνας και διάσωσης άκατος της Λιμενικής και Ναυτικής αστυνομίας βγήκε στα ανοικτά, αργά το απόγευμα , εντοπίζοντας το καΐκι στα ανοικτά της Μανσούρας, ανάμεσα στον ακριτικό Πύργο Τυλληρίας και τον θύλακα των Κοκκίνων.

Στην ακριτική περιοχή όπου αναμένεται η άφιξη των Σύρων προσφύγων που επιβιβάστηκαν εκ νέου από τα Τουρκικά παράλια, κοντά στο λιμάνι της Μερσίνας, προσπαθώντας να ξεφύγουν από τον όλεθρο του πολέμου, βρίσκονται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να παράσχουν κάθε βοήθεια στους πρόσφυγες.

Μετά την ταυτοποίηση των στοιχείων τους αναμένεται να προωθηθούν στο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στην Κοκκινοτριμιθιά.

 

The post Από το λιμάνι της Μερσίνας ξεκίνησε το πλοιάριο με τους μετανάστες. Προσεγγίζει τις κυπριακές ακτές appeared first on Cyprus Times.