Επανεκλογή Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου στο ΔΣ του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου

in ECONOMY TIMES

Η κυπριακή ναυτιλιακή βιομηχανία ήταν παρούσα για ακόμα μια φορά, μεταξύ μεγάλου αριθμού εθνικών οργανισμών πλοιοκτητών από ολόκληρο τον κόσμο, στην ετήσια γενική συνέλευσή του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου που πραγματοποιήθηκε στις 16-18 Μαΐου 2018, στο Χονγκ Κονγκ.

Ο Γενικός Διευθυντής του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου κ. Θωμάς Α. Καζάκος, αντιπροσώπευσε την κυπριακή ναυτιλία σε αυτήν τη σημαντική συνδιάσκεψη.

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, ο κ. Θέμης Παπαδόπουλος, Πρόεδρος του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, επανεκλέγηκε ως ο εκπρόσωπος της κυπριακής Ναυτιλιακής Βιομηχανίας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου επιδεικνύοντας έτσι το επίπεδο της αναγνώρισης που κατέχει το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο ανάμεσα στη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα.

Τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν στη γενική συνέλευση, ήταν η στρατηγική του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (International Maritime Organisation – IMO) σχετικά με την πρόσφατη απόφαση για περαιτέρω μείωση των εκπομπών αέριων ρύπων από τη διεθνή ναυτιλιακή βιομηχανία καθώς και η εφαρμογή χρήσης ναυτιλιακού καυσίμου μικρής περιεκτικότητας σε θείο 0,5%, που θα τεθεί σε ισχύ το 2020. Επιπλέον, συζητήθηκε ο μελλοντικός ρόλος του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, όσον αφορά την περαιτέρω ενίσχυση του έργου τους προς όφελος των μελών του και της διεθνούς ναυτιλιακής βιομηχανίας γενικότερα.

*Φωτογραφία ΚΥΠΕ

Latest from ECONOMY TIMES

Go to Top