23 και 24 Ιουνίου το Robotex Cyprus από τη CYTA. Όσα πρέπει να ξέρεις

in inBUSINESS

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018, στο Αμφιθέατρο των Κεντρικών Γραφείων της Cyta η Διάσκεψη Τύπου για παρουσίαση του 2ου Παγκύπριου Διαγωνισμού Ρομποτικής Robotex Cyprus.

Μετά την τεράστια επιτυχία της περσινής πρώτης διοργάνωσης, το ROBOTEX CYPRUS18 θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Ιουνίου 2018 στο Αθλητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν το Cyprus Computer Society ως διοργανωτής, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και ο Οργανισμός Νεολαίας ως συνδιοργανωτές, η Cyta ως Στρατηγικός Συνεργάτης, η Τράπεζα Κύπρου ως Youth Supporter και οι εταιρίες ENGINO και UCMAS ως Χρυσοί Χορηγοί.

O Πρόεδρος του Cyprus Computer Society κ. Κώστας Αγρότης. μίλησε για το ρόλο που διαδραματίζει η περσινή επιτυχία σε συνδυασμό με τη φετινή αναβάθμιση της διοργάνωσης στην επίτευξη των στόχων του διαγωνισμού που είναι η αναβάθμιση του τομέα της εκπαιδευτικής ρομποτικής και η προσέλκυση των παιδιών και των νέων σε τομείς STEM.

Οι κύριοι Περικλής Cheng και Γιώργος Γεωργίου, μέλη της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής του ROBOTEX Cyprus, παρουσίασαν τον Διαγωνισμό, αναφέροντας πως απευθύνεται σε μαθητές, φοιτητές και ενήλικες ενώ η συμμετοχή είναι δωρεάν. Επιπλέον, οι διοργανωτές εξήγησαν στο κοινό πως δικαίωμα συμμετοχής έχουν ομάδες από δυο μέχρι πέντε άτομα, οι οποίες θα δημιουργήσουν ρομπότ με χρήση των πλατφόρμων ENGINO, LEGO, EDISON και ARDUINO ώστε να λάβουν μέρος στις διάφορες προκλήσεις, ενώ οι νικητές θα κερδίσουν και δικαίωμα συμμετοχής στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό ROBOTEX στην Εσθονία.

Ο κος Γεωργίου τόνισε πως οι προκλήσεις, όπως μονομαχία μεταξύ δύο ρομπότ (SUMO) και έξοδος ρομπότ από λαβύρινθο (MAZE) καθώς και η έκθεση κατασκευών (educational robotics) των παιδιών του δημοτικού, αναμένεται να έχουν απήχηση όχι μόνο στους νεαρούς διαγωνιζομένους, αλλά και στους φίλους και στις οικογένειές τους, που θα παρευρεθούν για να τους υποστηρίξουν. Ήδη, όπως ανέφεραν οι διοργανωτές, υπάρχουν αρκετές συμμετοχές που υπόσχονται να προσφέρουν ωραίο θέαμα στο κοινό που θα παρακολουθήσει το διαγωνισμό. Τελευταία μέρα υποβολής συμμετοχών είναι η 23η Μαΐου. Πληροφορίες στο www.robotex.org.cy

Latest from inBUSINESS

Go to Top