Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι «Κύπριοι» σύμφωνα με το Forbes

in Uncategorized

7 πρόσωπα από την Κύπρο περιλαμβάνει η λίστα του Forbes στον κατάλογο με τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη.

John Fredriksen

Πρώτος στη σχετική λίστα ο 73χρονος  John Fredriksen, ο οποίος διαθέτει «αυτοκρατορία» πετρελαιοφόρων, ασχολείται με το υγροποιημένο φυσικό αέριο καθώς επίσης αποτελεί ένα εκ των μεγαλύτερων ιχθυοκαλλιεργητών του κόσμου. Ο 73χρονος βρίσκεται στη θέση 228 στην συνολική λίστα του Forbes.

Yakir Gabay

O  51χρονος  Yakir Gabay από το Ισραήλ, ο οποίος ζει και εργάζεται στο Λονδίνο και κατέχει κυπριακή υπηκοότητα,  κατέχει το 40,3% της Γερμανικής εταιρείας ακινήτων Aroundtown AE, που εδρεύει στη Φρανκφούρτη.

Suat Gunsel

Πρόκειται για εκατομμυριούχο ο οποίος θεωρείται από τους πιο ισχυρούς άνδρες στα κατεχόμενα. Ίδρυσε το «πανεπιστήμιο» της Εγγύς Ανατολής, το οποίο εξυπηρετεί περίπου 20.000 σπουδαστές, ενώ ασχολείται με τους τομείς του τουρισμού και των καυσίμων.

Σερ Στέλιος, Κλέλια και Πόλυς Χατζιωάννου

Σταθεροί στη λίστα του Forbes τα αδέλφια της οικογένειας Χατζιωάννου. Γνωστοί σε όλο το κοινό της Κύπρου και η ανάμιξη τους σε δεκάδες εταιρείες και ειδικότερα στην αεροπορική εταιρεία Easyjet.

Ο σερ Στέλιος Χατζηιωάννου βρίσκεται στη θέση 1,477, o Πόλυς Χατζηιωάννου, βρίσκεται στη θέση 1650 και η Κλέλια Χατζηιωάννου στη θέση  1,756.

Surendra Hiranandani

Νέα είσοδος στην εν λόγω λίστα από την Κύπρο ο 63χρονος ινδικής καταγωγής Surendra Hiranandani. Σημαντικό μέρος των δραστηριοτήτων του αφορά ακίνητα και πολυτελείς κατοικίες τα οποία διαχειρίζεται με τον επίσης δισεκατομμυριούχο αδερφό του Niranjan Hiranandani.

Ο 63χρονος βρίσκεται στην θέση 1756.

Latest from Uncategorized

Go to Top