Εμπορικό έλλειμμα κατέγραψε τον Ιανουάριο η Ιαπωνία

in ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εμπορικό έλλειμμα κατέγραψε τον Ιανουάριο η Ιαπωνία, παρουσιάζοντας το πρώτο αρνητικό εμπορικό ισοζύγιο στους τελευταίους οκτώ μήνες, καθώς οι εισαγωγές ορυκτών καυσίμων ξεπέρασαν τα έσοδα από τις εξαγωγές, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Δευτέρα.

Η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο σημείωσε έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου ύψους 943,4 δισεκατομμύρια γιέν (887 εκατομμύρια δολάρια) τον Ιανουάριο, το πρώτο έλλειμμα από τον Μάιο του 2017, σύμφωνα με το ιαπωνικό υπουργείο Οικονομικών.

Η αγορά ανέμενε έλλειμμα 1,02 τρισεκατομμύρια γιεν.

Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 12,2% στα 6,086 τρισεκατομμύρια γιεν, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 7,9% σε 7.029 τρισεκατομμύρια γιεν.

Το γιεν ήταν κατά μέσο όρο 3,4% υψηλότερα έναντι του δολαρίου σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους.

Ωστόσο, αυξήθηκε το κόστος των εισαγωγών σε αργό πετρέλαιο, ιατρικά προϊόντα και υγροποιημένο φυσικό αέριο καθώς αυξήθηκε η ποσότητα των συναλλαγών σε αυτά τα προϊόντα, αναφέρει το ιαπωνικό υπουργείο.

Το πολιτικά ευαίσθητο εμπορικό πλεόνασμα της Ιαπωνίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες συρρικνώθηκε κατά 12,3% λόγω των αυξημένων εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου, οργανικών χημικών προϊόντων και ιατρικών προϊόντων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Latest from ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Go to Top