Μάριος Δημητριάδης: Η εμπορικοποίηση του λιμανιού Λεμεσού η μεγαλύτερη πρόκληση

in ECONOMY TIMES

Ως τη μεγαλύτερη πρόκληση που είχε να αντιμετωπίσει στα τέσσερα χρόνια στο τιμόνι του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, θεωρεί ο Μάριος Δημητριάδης την εμπορικοποίηση του λιμανιού της Λεμεσού.

Ο κ.Δημητριάδης, ο οποίος αποφάσισε να μην συνεχίσει στο νέο Υπουργικό σχήμα, κλήθηκε από το ΚΥΠΕ να αναφέρει ποια θεωρεί τη μεγαλύτερη πρόκληση που είχε να αντιμετωπίσει ως Υπουργός, λέγοντας πως  “σίγουρα ήταν η εμπορικοποίηση του λιμανιού, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία”.

” Μια μεγάλη αναδιάρθρωση της οικονομίας, μια μεγάλη αλλαγή η οποία πιστεύω πως, με την πάροδο του χρόνου όλοι θα αναγνωρίσουν τα οφέλη της”, συμπλήρωσε.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο του 2ου Ετήσιου Φόρουμ της Capital Link για την Κυπριακή Ναυτιλία, ο Υπουργός Μεταφορών είπε πως τα συναισθήματα για τον ίδιο είναι ανάμεικτα, έχοντας συμπληρώσει τέσσερα χρόνια ως Υπουργός, “τέσσερα χρόνια με πολλές προκλήσεις, είτε στον τομέα των μεταφορών, είτε στον τομέα των λιμανιών, είτε στον τομέα της ναυτιλίας, σε διάφορους τομείς”.

Η κοινωνία και ο κόσμος, συνέχισε, θα κρίνει το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας, σημειώνοντας ωστόσο ότι, σε προσωπικό επίπεδο, ο ίδιος νιώθει ικανοποιημένος και περήφανος για τα όσα έχει προσφέρει.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την τιμή που του εμπιστεύθηκε ένα σημαντικό Υπουργείο για την οικονομία του τόπου, αλλά και την τιμή, όπως είπε, να του προτείνει όπως παραμείνει στο νέο Υπουργικό σχήμα.

Ωστόσο, συμπλήρωσε, “διάλεξα να πάω πίσω στον ιδιωτικό τομέα από όπου προέρχομαι”.

Χαριτολογώντας και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ.Δημητριάδης είπε πως  “θα μου λείψουν πολύ και οι οδηγοί των τρέιλερ και οι δημοσιογράφοι με τους οποίους είχα μια πάρα πολύ καλή συνεργασία, ιδιαίτερα εδώ στη Λεμεσό”.

Μεγάλης σημασίας η διεξαγωγή ναυτιλιακών συνεδρίων στον τόπο μας

Η διεξαγωγή δυο ή τριών ναυτιλιακών συνεδρίων κάθε χρόνο στην Κύπρο, τα οποία συναντούμε σε μεγάλα ναυτιλιακά κέντρα του κόσμου, αποδεικνύει πως η Κύπρος είναι ένα μεγάλο ναυτιλιακό κέντρο.

O κ.Δημητριάδης είπε πως “η διοργάνωση τέτοιων συνεδρίων έχει τεράστια σημασία για τον ναυτιλιακό τομέα και τη χώρα μας και είναι η δεύτερη χρονιά, που γίνεται αυτό το σημαντικό συνέδριο που αφορά την ανάπτυξη της Κύπρου σαν ναυτιλιακό κέντρο”.

Εξέφρασε περαιτέρω την εκτίμηση ότι η κυπριακή ναυτιλία έχει αναπτυχθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια “και αυτό φαίνεται και από αυτά τα συνέδρια που διοργανώνονται, τα οποία ήταν αδιανόητο να γίνουν στην Κύπρο πριν από 2-3 χρόνια”.

“Αυτή τη στιγμή γίνονται κάθε χρόνο 2 ή 3 κύρια συνέδρια, τα οποία γίνονται σε όλα τα ναυτιλιακά κέντρα του κόσμου και αυτό δείχνει ότι και η Κύπρος είναι ένα μεγάλο ναυτιλιακό κέντρο”, συμπλήρωσε.

Η Capital Link διοργανώνει μεγάλα ναυτιλιακά φόρουμ σε ναυτιλιακά κέντρα – κλειδιά, όπως στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, τη Σαγκάη και την Αθήνα, ενώ από πέρσι συμπεριλαμβάνεται σε αυτά και η Κύπρος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Latest from ECONOMY TIMES

Go to Top