Φθηνότερο φέτος το Σαρακοστιανό τραπέζι… Δείτε τις τιμές που «παίζουν στο παζάρι»

in ECONOMY TIMES

Πληθώρα αγροτικών κυπριακών προϊόντων  διατίθενται στην αγορά για το Σαρακοστιανό τραπέζι, το οποίο θα είναι φθηνότερο από πέρσι, σύμφωνα με το Παγκύπριο Σωματείο Ιδιοκτητών Φρουταριών.

Η τάση που καταγράφηκε στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, σε ό,τι αφορά φρούτα και λαχανικά, συνεχίζεται, με τις τιμές των κυπριακών προϊόντων να βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Σωματείου, Πόλυς Καττάσης.

Σύμφωνα με τον κ.Καττάση, οι τιμές στα πλείστα προϊόντα του Σαρακοστιανού τραπεζιού είναι χαμηλές λόγω των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών αλλά και λόγω των ” υπερ- ποσοστήτων φυτειών που έβαλαν οι παραγωγοί”.

Ο Πόλυς Καττάσης είπε ακόμη πως οποιαδήποτε αύξηση στις τιμές των φθαρτών και των φρούτων τις επόμενες μέρες ” θα αποτελούσε αισχροκέρδεια εις βάρος του καταναλωτή”, τον οποίον κάλεσε “όπως κάνει τα ψώνια του από τις φρουταρίες και γενικά τα νόμιμα καταστήματα, για να ξέρει τι αγοράζει και τι τρώει και όχι από τις παράνομες αγορές”.

Ενδεικτικές, συνέχισε, είναι οι τιμές στα αγγουράκια θερμοκηπίου και στις μελιντζάνες, που από 3 ευρώ το κιλό, που ήταν το 2017, σήμερα πωλούνται περίπου στα 30 σεντ το κιλό και €1,50 αντίστοιχα. Επίσης, πρόσθεσε ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Φρουταριών, τα κολοκυθάκια, από 4 ευρώ το κιλό που ήταν πέρσι, σήμερα πωλούνται περί τα 60 σεντ το κιλό, ενώ το κουνουπίδι από €1,50, πωλείται τώρα στα 60 σεντ το κιλό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Latest from ECONOMY TIMES

Go to Top