ΣΚΤ: Έκδοση καλυμμένων ομολόγων με στόχο την εισδοχή στο χρηματιστήριο του Δουβλίνου

in inBUSINESS

Η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα ανακοίνωσε την έκδοση καλυμμένων ομολόγων μέσω της Barclays Capital, με στόχο τη διεύρυνση των πηγών χρηματοδότησής της και την είσοδό της στο χρηματιστήριο του Δουβλίνου,  ακολουθώντας την  κατηγοριοποίηση του προγράμματος σε επενδυτική βαθμίδα (investment grade) λόγω της υψηλής ποιότητας του ενεργητικού της.

Η Τράπεζα ανακοίνωσε επίσης τη μείωση των επιτοκίων στο 0% για βραχυπρόθεσμες καταθέσεις θεσμικών επενδυτών.
Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, η συνεργασία με την Barclays Capital κατέληξε το τέλος του 2017, παράλληλα με τη συνεχιζόμενη συνεργασία της ΣΚΤ με τον Global Coordinator της στο πλαίσιο της εξέτασης πιθανής αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της, εντός του 2018.

Ο Νικόλας Χατζηγιάννης, Γενικός Διευθυντής της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, ανέφερε ότι «ο Συνεργατισμός συνεχίζει εντατικά τον προγραμματισμό του, επιτυγχάνοντας θετικά ορόσημα».

Όπως ανέφερε, η συνεργασία με την Barclays Capital για τη δημιουργία διεθνούς προγράμματος καλυμμένων ομολόγων στις διεθνείς αγορές, καθώς και η εισδοχή στο Χρηματιστήριο του Δουβλίνου, αποτυπώνει το επίπεδο  των φιλοδοξιών αλλά και των ικανοτήτων αυτού του οργανισμού, ακολουθώντας μια πορεία ανάλογη του μεγέθους του και εφαρμόζοντας πρακτικές ανάλογες των μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζικών οργανισμών. Πρόσθεσε ότι η αυτοπεποίθηση πηγάζει επιπρόσθετα από την ανοδική πορεία της λυπριακής οικονομίας και των κυπριακών ομολόγων.

«Η σκληρή, μεθοδική και αθόρυβη δουλειά των τελευταίων μηνών προετοίμασε την Τράπεζα για την τοποθέτησή της στην ευρωπαϊκή επενδυτική κοινότητα», υπογράμμισε ο Γενικός Διευθυντής της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας.

Latest from inBUSINESS

Go to Top