Βιομηχανικό και ενεργειακό λιμάνι στο Βασιλικό μέχρι το 2020

in ECONOMY TIMES

Στη δημιουργία βιομηχανικού και ενεργειακού λιμανιού στο Βασιλικό αναμένεται να προχωρήσει η Κυβέρνηση.

Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Μεταφορών, Μάριος Δημητριάδης, ο οποίος έθεσε χρονοδιάγραμμα για τη δημιουργία του λιμανιού το 2020.

Όπως είπε,το λιμάνι θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί για σκοπούς βιομηχανικούς αλλά και για τη βιομηχανία των υδρογονανθράκων.

Ο Υπουργός Μεταφορών επεσήμανε ότι, το έργο αυτό εντάσεται μέσα στα πλαίσια του ολοκληρωμένου σχεδιασμού των λιμενικών υποδομών αλλά και της στρατηγικής για να καταστεί η Κύπρος περιφερειακό κέντρο χρήσης υποδομών όπως αεροδρόμια και λιμάνια.

Το Υπουργικό Συμβούλιο σε σημερινή του συνεδρία, ενέκρινε τη συμφωνία μεταξύ Κύπρου και Βρετανίας για αγορά της γης των “αντένων” η οποία θα χρησιμοποιηθεί για την ανέγερση λιμανιού στην περιοχή, ανέφερε ο κ. Δημητριάδης.

Πρόσθεσε επίσης πως, «είναι μία σημαντική προσθήκη όσον αφορά τις υποδομές της χώρας μας. Έχουμε ήδη αναθέσει σε οίκο να κάνει μελέτη για το θέμα αυτής της υποδομής και η Αρχή Λιμένων έχει βγει σε προσφορές για τα κατασκευαστικά σχέδια και την επίβλεψη αυτού του έργου».

Το κόστος  ανέγερσης του λιμανιού ανέρχεται γύρω στα €130 εκατομμύρια , ενώ  το κόστος θα ξεπεράσει κατά πολύ το ποσό αυτό εαν προστεθεί και ο γύρω αποθηκευτικός και άλλος χώρος που θα δημιουργηθεί.

 

Latest from ECONOMY TIMES

Go to Top