Α. Νεοφύτου: Η Κύπρος πέρασε από τα ελλείματα στα πλεονάσματα

in ECONOMY TIMES

Η Κύπρος πέρασε «από τα δημοσιονομικά ελλείμματα στα δημοσιονομικά πλεονάσματα», είπε σήμερα ο Αβέρωφ Νεοφύτου, γεγονός που, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, δίνει την ευχέρεια στο κράτος και στην Κυβέρνηση να δίνει μερίσματα από τα αποτελέσματα της οικονομίας σε κοινωνικά ευαίσθητες και άλλες ομάδες του πληθυσμού που πλήγηκαν με βαρύ κόστος από την κρίση.

Ο κ. Νεοφύτου μιλούσε μετά από συνάντηση που είχε το πρωί, στα γραφεία του κόμματος, με τον Χρήστο Σταϊκούρα, βουλευτή και τομεάρχη της Νέας Δημοκρατίας για θέματα οικονομίας, καθώς και συνεργάτες. Οι δύο άντρες συζήτησαν τις εξελίξεις στην κυπριακή οικονομία, αλλά και την κατάσταση της οικονομίας της Ελλάδας.

«Εδώ στην Κύπρο την κρίση τη μετατρέψαμε σε μια μεγάλη ευκαιρία να διορθώσουμε τις στρεβλώσεις του παρελθόντος, να διορθώσουμε λάθη, να εξυγιάνουμε την οικονομία» είπε. Σήμερα, συνέχισε ο κ. Νεοφύτου, η οικονομία κινείται σε ρυθμούς ανάπτυξης που είναι από τους υψηλότερους στην Ευρώπη.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ακόμη ότι η Ελλάδα «ήταν και παραμένει διαχρονικά το ανιδιοτελές στήριγμα των εθνικών μας αγώνων» και ευχήθηκε να τελειώσει αυτή η μακρόχρονη μνημονιακή περίοδος και «με σταθερά βήματα μπροστά να δούμε ένα καλύτερο μέλλον και για την Ελλάδα».

Από την πλευρά του, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι με τον κ. Νεοφύτου συζήτησαν και για τις επικείμενες προεδρικές εκλογές, με τον βουλευτή της ΝΔ να εκφράζει παράλληλα τη «στέρεη και διαρκή» στήριξη προς τον Δημοκρατικό Συναγερμό.

Συνεχάρη ακολούθως την κυπριακή Κυβέρνηση και τους πολίτες «οι οποίοι κατάφεραν να βγάλουν τη χώρα με βιώσιμο τρόπο από τα μνημόνια». Αυτό, συνέχισε ο κ. Σταϊκούρας, είναι το στοίχημα και για την Ελλάδα, η έξοδός της με βιώσιμο τρόπο από την κρίση.

Αναφέρθηκε τέλος στην ανάγκη για αλλαγή της δημοσιονομικής πολιτικής στην κατεύθυνση της μείωσης φορολογικών συντελεστών, υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών που θα βοηθήσουν στην προσέλκυση επενδύσεων και στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, ενίσχυση της ρευστότητας, καθώς και στη δημιουργία ενός νέου παραγωγικού μοντέλου.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Δρ. Κώστας Κόλλιας και ο Καθηγητής Dean Business School του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Δρ. Γιώργος Μπούστρας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Latest from ECONOMY TIMES

Go to Top