Έντονες αντιδράσεις προκαλεί σε διαμεσολαβητές η οδηγία που εξέδωσε η Έφορος Ασφαλίσεων

in ECONOMY TIMES

Η οδηγία που εξέδωσε η Έφορος Ασφαλίσεων τον περασμένο Μάρτιο, για την είσπραξη και απόδοση ασφαλίστρων από τους διαμεσολαβητές στις ασφαλιστικές εταιρείες, προκαλεί έντονες αντιδράσεις από το Σύνδεσμο Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, ο οποίος κάνει λόγο για σκοπιμότητες, με στόχο την υφαρπαγή του χαρτοφυλακίου τους από τις ασφαλιστικές.

Το θέμα συζητήθηκε σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου, με τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, για σημαντικές επιπτώσεις που θα επιφέρει η εφαρμογή της οδηγίας στο επάγγελμά τους.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης η Έφορος Ασφαλίσεων απάντησε στις επικρίσεις και αντιδράσεις σε σχέση με την έκδοση οδηγίας, σύμφωνα με την οποία, οι διαμεσολαβητές θα πρέπει εντός επτά ημερών από την είσπραξη ασφαλίστρων, να τα καταβάλλουν στις ασφαλιστικές εταιρείες.

Όπως είπε η Έφορος Ασφαλίσεων έδρασε προληπτικά σε σχέση με την έκδοση της οδηγίας, για να προσθέσει ότι δεν έχει ακούσει κάτι που να την πείσει ότι η απόφασή της για έκδοση της εν λόγω οδηγίας ήταν λανθασμένη.

Είπε ακόμα ότι δεν έχει σημασία το ύψος των οφειλόμενων ποσών των διαμεσολαβητών, αλλά το ότι υπάρχουν οφειλόμενα ποσά, τα οποία θα αυξηθούν εάν δεν ληφθούν μέτρα.

Τα μέλη της Επιτροπής Εμπορίου ζήτησαν όπως παραχωρηθούν και γραπτώς στοιχεία σε σχέση με τα οφειλόμενα ποσά και απηύθυναν έκκληση όπως δοθεί παράταση στην εφαρμογή της επίμαχης οδηγίας με μεταφορά της ημερομηνίας εφαρμογής αργότερα, αντί από την 1η Ιανουαρίου του 2018, έτσι ώστε να δοθεί χρόνος για την ολοκλήρωση και της σχετικής διαδικασίας που βρίσκεται σε εκκρεμότητα ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου, με 21 ομαδικές προσφυγές εκ μέρους 645 φυσικών και νομικών προσώπων, ενάντια στην απόφαση και την οδηγία της Εφόρου.

Η συζήτηση του θέματος αναμένεται να συνεχιστεί κεκλεισμένων των θυρών σε μια από τις επόμενες συνεδριάσεις της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής.

Πηγή: ΚΥΠΕ