Λίστα με 13 αιτήματα έδωσαν οι αραβικές χώρες στο Κατάρ

in ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ντόχα έχει περιθώριο δέκα ημερών να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις…

 Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Αίγυπτος και Μπαχρέϊν, οι τέσσερις χώρες που αποφάσισαν πρόσφατα να κάνουν μποϊκοτάζ στο Κατάρ, έδωσαν στη χώρα λίστα 13 αιτημάτων, όπως ανέφερε αξιωματούχος μιας εκ των τεσσάρων χωρών.

Στις απαιτήσεις που παρουσιάστηκαν στο Κατάρ περιλαμβάνεται το κλείσιμο της τηλεόρασης Al Jazeera και η μείωση της διπλωματικής εκπροσώπησης του Ιράν, το άμεσο κλείσιμο της Τουρκικής στρατιωτικής βάσης και η παύση της στρατιωτικής συνεργασίας με την Τουρκία στο Κατάρ, καθώς και η παράδοση όλων των ατόμων που έχουν χαρακτηριστεί τρομοκράτες και καταζητούνται στις τέσσερις χώρες, καθώς και το πάγωμα των περιουσιακών τους στοιχείων.

Επίσης, απαιτείται το Κατάρα να διακόψει κάθε δεσμό με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και με άλλες ομάδες όπως η Χεζμπολά, η αλ Κάϊντα και το Ισλαμικό Κράτος, ενώ στη λίστα περιλαμβάνεται και η καταβολή αποζημίωσης, χωρίς όμως να διευκρινίζεται το ποσό.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, η Ντόχα έχει περιθώριο δέκα ημερών να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις των τεσσάρων χωρών.

Η λίστα με τα αιτήματα παραδόθηκε στο Κατάρ από το Κουβέϊτ, το οποίο έχει αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητή στη διαμάχη των χωρών αυτών.

Πηγή: euro2day.gr