Εμφανιζόταν ως αγοραστής γης, έταζε… MERCEDES από την Αγγλία και τσέπωνε χιλιάδες στη Λεμεσό

in Cyprus Times

Ιδιαιτέρως γνωστός για απάτες στις οποίες εμπλέκεται εδώ και χρόνια το όνομα του φαίνεται να είναι ο Νίκος Περατικός που συχνά-πυκνά «πονοκεφαλιάζει» τις αρχές με την παράνομη δράση του – Συνελήφθη χθες στη Λεμεσό – Οδηγείται ενώπιον Δικαστηρίου – Απάτες με χωράφια και εισαγόμενα αυτοκίνητα «φάντασμα»

Οι υποθέσεις στις οποίες φέρεται να εμπλέκεται πάνε πίσω στο 2011, με την Αστυνομία να τον καταζητεί από το καλοκαίρι, καθώς η πρώτη καταγγελία σε βάρος του καταχωρήθηκε τον Αύγουστο του 2017.

Και χωράφια και αυτοκίνητα!

Στις περιπτώσεις που αφορούν αγοραπωλησίες τεμαχίων γης, ο ύποπτος έδινε πολύ μικρά χρηματικά ποσά στα θύματα του, ισχυριζόμενος ότι επρόκειτο να αγοράσει από αυτούς τεμάχια γης, μεταθέτοντας την αποπληρωμή σε κατοπινό στάδιο. Ακολούθως μεταπωλούσε τα τεμάχια γης που ουσιαστικά δεν του ανήκαν.

Σε συγκεκριμένη περίπτωση τρία πρόσωπα κατήγγειλαν ότι τον Οκτώβριο του 2011 είχαν συναντηθεί με τον ύποπτο ο οποίος εξέφρασε ενδιαφέρον να αγοράσει τρία χωράφια, τα οποία ανήκαν στους τρεις παραπονούμενους και για τα οποία έδωσε ως προκαταβολή το ποσόν των 1500 ευρώ, αναφέροντας ότι το υπόλοιπο ποσόν θα το αποπλήρωνε εντός σύντομου χρονικού διαστήματος. Τους έβαλε μάλιστα και να υπογράψουν πληρεξούσια έγγραφα μέσω των οποίων τον διόριζαν ως πληρεξούσιο αντιπρόσωπο τους για να υπογράψει αγοραπωλητήριο έγγραφο. Από εξετάσεις που ακολούθησαν στο Κτηματολόγιο εντοπίστηκαν έγγραφα τα οποία υπογράφει ο ύποπτος ως πωλητής.

Αυτή δεν ήταν η μοναδική περίπτωση που αφορούσε απάτη με τεμάχιο γης, καθώς είχε προηγηθεί και άλλη, που σύμφωνα με καταγγελία που έγινε, πάει πίσω στο 2011.

Έταζε… MERCEDES

Ακολούθησαν κι άλλες καταγγελίες σε βάρος του που αφορούσαν αυτή τη φορά απάτη με εισαγόμενα αυτοκίνητα. Συγκεκριμένα κατά το Σεπτέμβριο του 2017 είχε συμφωνήσει με 56χρονο όπως του φέρει στην Κύπρο αυτοκίνητο μάρκας Mercedes από την Αγγλία. Παρόλο που, σύμφωνα με τον παραπονούμενο, έδωσε στον ύποπτο ποσό σχεδόν 7,500 χιλιάδων ευρώ με τη συμφωνία ότι θα παραλάμβανε το αυτοκίνητο σε διάστημα ενός μήνα, αυτό δεν έγινε ποτέ. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο παραπονούμενος μαζί του, ο ύποπτος του έβρισκε διάφορες δικαιολογίες.

Ανάλογη τακτική ακολούθησε και με γυναίκα που του έδωσε σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις ποσόν ύψους 30 χιλιάδων ευρώ με σκοπό την εισαγωγή αυτοκινήτου και πάλι Mercedes από την Αγγλία.

Από τότε καταζητείτο και χθες συνελήφθη στην περιοχή της Γερμασόγειας στη Λεμεσό. Ανακρινόμενος έδωσε κάποιους ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνώνται.

Σήμερα οδηγείται ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για έκδοση διατάγματος κράτησης.

The post Εμφανιζόταν ως αγοραστής γης, έταζε… MERCEDES από την Αγγλία και τσέπωνε χιλιάδες στη Λεμεσό appeared first on Cyprus Times.