20:48 με 20:58 ήταν στη γειτόνισσα αλλά… «επαγγελματίες» οι διαρρήκτες στη Λεμεσό! 120.000 σε 10 λεπτά!

in Cyprus Times

«Διαβασμένοι» οι διαρρήκτες που μπούκαραν σε οικία στην περιοχή της Μουταγιάκας στη Λεμεσό – Έδρασαν μέσα σε διάστημα μόλις 10 λεπτών – Τόση ώρα έλειπε η 42χρονη ιδιοκτήτρια – Είχε μεταβεί σε γειτονικό της σπίτι και δεν ενεργοποίησε τον συναγερμό – Εξαφανίστηκαν με λεία που ανέρχεται στις 120 χιλιάδες ευρώ – Έρευνες από το ΤΑΕ Λεμεσού

Καλά μελετημένοι, επαγγελματίες και εξαιρετικά γρήγοροι φαίνεται πως ήταν οι διαρρήκτες που «χτύπησαν» σε οικία 42χρονης από τη Λευκορωσία στην περιοχή Μουταγιάκας στη Λεμεσό, λίγα λεπτά πριν από τις 9 το βράδυ.

Αστραπιαίες οι κινήσεις τους…

Οι διαρρήκτες που όπως όλα δείχνουν είχαν στήσει καρτέρι και παρακολουθούσαν τη 42χρονη, έδρασαν μέσα σε διάστημα μόλις δέκα λεπτών, όση ώρα δηλαδή απουσίαζε η ιδιοκτήτρια από την οικία της. Είχε μεταβεί σε γειτονικό της σπίτι και γι’ αυτό δεν ενεργοποίησε και το σύστημα συναγερμού που διαθέτει η οικία.

Συγκεκριμένα, οι διαρρήκτες φαίνεται να έδρασαν μέσα στο δεκάλεπτο 20:48 και 20:58 και κατάφεραν να διαφύγουν με το χρηματοκιβώτιο στο οποίο υπήρχαν κοσμήματα και μετρητά, όλα συνολικής αξίας 120 χιλιάδων ευρώ.

Πετάχτηκαν από μεταλλικό φράκτη…

Σύμφωνα με τα όσα κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, οι δύο διαρρήκτες πέτυχαν είσοδο, πηδώντας από μεταλλικό φράκτη γειτονικής οικίας που είναι ακατοίκητη. Ακολούθως παραβίασαν την αλουμινένια μπαλκονόπορτα του δεύτερου ορόφου και κατάφεραν να εισέλθουν στο σπίτι.

Έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπα τους με κουκούλες και φορώντας γάντια ώστε να μην αφήσουν πίσω τους κανένα αποτύπωμα, κατάφεραν να βάλουν «χέρι» στο χρηματοκιβώτιο στο οποίο οι ιδιοκτήτες της οικίας είχαν φυλαγμένα διάφορα χρυσαφικά και πανάκριβα ρολόγια η αξία των οποίων υπολογίζεται στις 115 χιλιάδες ευρώ, συν το ποσόν των 4.500 ευρώ σε μετρητά.

Με το που η ιδιοκτήτρια κατήγγειλε τη διάρρηξη στην Αστυνομία, άντρες του ΤΑΕ Λεμεσού μετέβησαν στη σκηνή για εξετάσεις. Παρέλαβαν διάφορα τεκμήρια τα οποία στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις, ενώ κάτω από το μικροσκόπιο τους έχουν τεθεί τα όσα κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.

Οι έρευνες της Αστυνομίας βρίσκονται σε εξέλιξη σε μια προσπάθεια εντοπισμού και σύλληψης των δραστών που σίγουρα δεν ήταν πρωτάρηδες.

The post 20:48 με 20:58 ήταν στη γειτόνισσα αλλά… «επαγγελματίες» οι διαρρήκτες στη Λεμεσό! 120.000 σε 10 λεπτά! appeared first on Cyprus Times.