Χιονοκαταιγίδα στο Τρόοδος, βροχές σε αρκετές περιοχές της Κύπρου (pics)

in Cyprus Times

Μετά από κάποιες ημέρες αποχής, το βράδυ του Σαββάτου «μύρισε» και πάλι χειμώνας. Η θερμοκρασία έπεσε, οι βροχές και το χιόνι επέστρεψαν.

Στην περιοχή του Τροόδους σημειώθηκε χιονοκαταιγίδα, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες που εξασφάλισε η ιστοσελίδα «kitasweather» από το ξενοδοχείο Jubilee στο Τρόοδος. Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες που αναφέρει το ύψος του χιονιού στο σημείο που βρίσκεται το θέρετρο είναι 5 εκατοστά.

Στο μεταξύ διάφορες περιοχές της Κύπρου πλήττονται από έντονη βροχόπτωση ενώ νωρίτερα σε περιοχές της επαρχίας Πάφου είχε σημειωθεί διακοπή ρεύματος λόγω της κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου ασθενής χαµηλή πίεση αναµένεται να επηρεάσει την περιοχή απόψε και αύριο.

Απόψε, ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και βόρεια παράλια αλλά αργότερα τα φαινόµενα θα επεκταθούν και σε άλλες περιοχές. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναµένεται να χιονίσει. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ αλλά παροδικά κατά τόπους θα πνέουν µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη αλλά αργότερα στα δυτικά θα καταστεί µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 6 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 9 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 10 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στον 1 βαθµό στα ψηλότερα ορεινά, όπου αναµένεται να σχηµατιστεί παγετός.

Χιονισμένη και βροχερή Κυριακή

Αύριο, διαστήµατα µε ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται µε συννεφιά, η οποία αναµένεται να δώσει το πρωί µεµονωµένες βροχές, κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια και στα ορεινά. Από το µεσηµέρι όµως και µετά, ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασµένος, µε βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναµένεται να χιονίσει. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ αλλά τοπικά µέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη αλλά στα δυτικά θα είναι µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθµούς στο εσωτερικό, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 16 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και στους 5 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι αρχικά µερικώς συννεφιασµένος µε κατά τόπους βροχές, ενώ αργότερα αναµένεται σταδιακή βελτίωση. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη, στα νότια και στα ανατολικά και µέχρι ταραγµένη, στα δυτικά και στα βόρεια.

«Γεύση» από χειμώνα και την ερχόμενη εβδομάδα

Τη ∆ευτέρα, περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε παροδικά αυξηµένη συννεφιά, ενώ µετά το µεσηµέρι δεν αποκλείεται τοπικά να σηµειωθούν µεµονωµένες ελαφρές βροχές. Την Τρίτη, θα παρατηρούνται αυξηµένες µέσες και ψηλές νεφώσεις, αλλά το βράδυ ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και βόρεια παράλια. Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές ή και µεµονωµένες καταιγίδες. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο τη ∆ευτέρα, για να κυµανθεί στα ίδια περίπου επίπεδα την Τρίτη και την Τετάρτη.

 

The post Χιονοκαταιγίδα στο Τρόοδος, βροχές σε αρκετές περιοχές της Κύπρου (pics) appeared first on Cyprus Times.