Επιλέγουν «πόστα», μοιράζουν βάρδιες και ξεγελούν πολίτες. «Πονοκεφαλιάζουν» οι Αρχές για τους επαίτες (pics)

in Cyprus Times

Για άλλη μία χρονιά στο πόστο τους οι επαίτες στη Λευκωσία – Εκμεταλλεύονται με ψέματα ανυποψίαστους πολίτες – «Γέμισαν» τα φανάρια με επιτήδειους στο κέντρο της πόλης

Γράφει η Μικαέλλα Κουλλέ

Ανενόχλητοι συνεχίζουν το «έργο» τους οι επαίτες στην καρδιά της Λευκωσία. Ο φακός της Cyprus Times, καταγράφει στην κεντρική Λεωφόρο Γεώργιου Γρίβα Διγενή και συγκεκριμένα στη διασταύρωση με τις οδούς 25ης Μαρτίου και Νίκου Κρανιδιώτη, τρία πρόσωπα, να πλησιάζουν περαστικούς και να ζητάνε χρήματα, επικαλούμενοι προβλήματα υγείας, τα οποία βεβαίως είναι ανύπαρκτα.

Φαίνεται ότι η ατιμωρησία τους βολεύει… πρόκειται συνήθως για τα ίδια άτομα που απλώς αλλάζουν πόστο συνεχίζοντας ανενόχλητοι το «έργο» τους και είναι πλέον καλά γνωστοί μεταξύ των πολιτών.

Την ίδια ημέρα δύο πρόσωπα κατά τις απογευματινές ώρες βρίσκονταν στα φανάρια για να αποσπάσουν χρήματα, ενώ το βράδυ η «βάρδια» άλλαξε με τρίτο πρόσωπο να τους αντικαθιστά.

«Πονοκέφαλο», φαίνεται να προκαλούν στην αστυνομία συγκεκριμένα πρόσωπα που διαφεύγουν της σύλληψης και συνεχίζουν να κερδίζουν χρήματα σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που κατέχουν οι Αρχές, φαίνεται να πρόκειται για καλά στημένο κύκλωμα που απαρτίζεται κυρίως από άτομα Ρομά, τα οποία αλλάζουν συνεχώς πόστο και συνήθως επικαλούνται σοβαρά προβλήματα υγείας για να εκμεταλλευτούν και να αποσπάσουν χρήματα από το κοινό.

Οι πολίτες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην πέφτουν θύματα ψεύτικων οδικών εράνων ή επιτήδειων ζητιάνων.

The post Επιλέγουν «πόστα», μοιράζουν βάρδιες και ξεγελούν πολίτες. «Πονοκεφαλιάζουν» οι Αρχές για τους επαίτες (pics) appeared first on Cyprus Times.