Σε διαθεσιμότητα δυο Αστυνομικοί… Η μαρτυρία τους ενώπιον δικαστηρίου τέθηκε αναξιόπιστη

in Cyprus Times

Πειθαρχική έρευνα εναντίον δυο Αστυνομικών – Τέθηκαν σε διαθεσιμότητα μετά οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομία – Κρίθηκαν αναξιόπιστη μαρτυρίες στην υπόθεση Μιχαηλίδη και Πένταυκα για κλεμμένα αυτοκίνητα 

Σε διαθεσιμότητα δυο μέλη της Τροχαίας Αμμοχώστου. Η μαρτυρία τους για υπόθεση που ήταν κατηγορούμενος ο αστυνομικός Αντρέα Μιχαηλίδη, 36 χρόνων, που υπηρετούσε επίσης στην Τροχαία Αμμοχώστου για υπόθεση παροχής διευκολύνσεων σε μέλη κυκλώματος που εισήγαγε στην Κύπρο κλεμμένα αυτοκίνητα από την Βρετανία και στην κυκλοφορία τους με πλαστά στοιχεία, κρίθηκε αναξιόπιστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Cyprus Times, οι δυο Αστυνομικοί μετά από οδηγίες του Αρχηγού της Αστυνομίας, Ζαχαρία Χρυσοστόμου, τέθηκαν διαθεσιμότητα, ενώ εναντίον τους διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα.

Χθες διαβάζοντας την απόφαση του ο Δικαστής αναφέρθηκε στα γεγονότα της υπόθεσης και είπε ότι κατά την ακροαματική διαδικασία κάποιοι από τους μάρτυρες κατηγορίες κρίθηκαν αναξιόπιστοι και πως ο κατηγορούμενος είχε προβεί σε ανώμοτη δήλωση.

Στην απόφαση του το Δικαστήριο ανέφερε επίσης ότι η Κατηγορούσα Αρχή βάσισε την υπόθεση της σε περιστασιακή μαρτυρία και έκρινε τον Ανδρέα Μιχαηλίδη αθώο, απαλλάσσοντας τον από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε.

Υπενθυμίζεται ότι με τον Μιχαηλίδη κατηγορείται και ο Παναγιώτης Πένταυκας, 38 χρόνων από την Ορμήδεια ο οποίος είχε συλληφθεί στις 19 Ιανουαρίου 2015 έχοντας στην κατοχή του κλεμμένο όχημα μάρκας Range Rover το οποίο διαπιστώθηκε ότι είχε εγγραφεί στην Κύπρο με παραποιημένο αριθμό πλαισίου.

Οι Πένταυκας και Μιχαηλίδης κατηγορούντο για αδικήματα συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, κατάχρησης εξουσίας, δόλου, κατάχρησης εξουσίας από δημόσιο λειτουργό, αδικήματα που αφορούν σε επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παναγιώτης Πένταυκας είχε συλληφθεί στις 19 Ιανουαρίου μετά από παρακολούθηση του στη περιοχή του κυκλικού κόμβου Καλού Χωριού Λάρνακας όπου είχε μεταβεί με κλεμμένο αυτοκίνητο τζιπ Range Rover, η αξία του οποίου ανερχόταν στις 100 χιλιάδες ευρώ.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου από την Αστυνομία ο 37χρονος επιβιβάστηκε στη θέση του οδηγού και αναπτύσσοντας ταχύτητα, διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Λίγη ώρα αργότερα, το αυτοκίνητο εντοπίστηκε σε συνεργείο αυτοκινήτων στη Λάρνακα, από όπου παραλήφθηκε για περαιτέρω εξετάσεις. Από περαιτέρω έρευνες της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο είχε κλαπεί από το Ηνωμένο Βασίλειο στις 3 Μαρτίου του 2012.

Από τον έλεγχο που διενήργησε η Αστυνομία διαπιστώθηκε ότι ο αριθμός πλαισίου που αναγραφόταν στον ανεμοθώρακα του αυτοκινήτου, ήταν διαφορετικός με αυτόν που καταχωρήθηκε για εγγραφή του και ότι στην πραγματικότητα ανήκε σε όχημα ίδιας μάρκας το οποίο είχε κλαπεί από τη Βρετανία τον Μάρτιο του 2012. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι οι αριθμοί εγγραφής του οχήματος ανήκουν σε άλλο τζιπ Range Rover το οποίο ανήκει σε βρετανίδα μόνιμη κάτοικο Πάφου.

Οι αστυνομικές ανακρίσεις έφτασαν στα χνάρια του Ανδρέα Μιχαηλίδη όταν διαπιστώθηκε ότι στις 11 Ιανουαρίου 2015, έχοντας πρόσβαση στο μηχανογραφημένο σύστημα της αστυνομίας με τα στοιχεία των μηχανοκίνητων οχημάτων, είχε προβεί σε έρευνα μέσα στο σύστημα με σκοπό να εντοπίσει στοιχεία αυτοκινήτων παρόμοιου τύπου και χρώματος με το κλοπιμαίο αυτοκίνητο.

The post Σε διαθεσιμότητα δυο Αστυνομικοί… Η μαρτυρία τους ενώπιον δικαστηρίου τέθηκε αναξιόπιστη appeared first on Cyprus Times.