«Μαύρο» σε καφενεία και λέσχες… Τι γίνεται με τους συνδρομητές που απολάμβαναν «πειρατικά» κανάλια;

in Cyprus Times

Συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό οι έρευνες της Αστυνομίας σε σχέση με τα «πειρατικά» κανάλια, με τους τρεις υπόπτους να τελούν υπό κράτηση και τους ανακριτές να ψάχνουν στοιχεία σε άλλα εννέα πρόσωπα, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται με αυτούς.

Τι γίνεται όμως με τους συνδρομητές των «πειρατικών» καναλιών; Θα βρεθούν αντιμέτωποι με το νόμο;

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο Δικαστήριο, όπου οδηγήθηκαν οι τρεις για έκδοση διατάγματος κράτησης, οι συνδρομητές απολάμβαναν σήμα ως προϊόν υποκλοπής από 1,200 τηλεοπτικά κανάλια.

Θέλουν τους συνδρομητές για κατάθεση όχι για… δίωξη

Όπως πληροφορούμαστε, οι συνδρομητές που κατέβαλλαν ποσόν από 150 μέχρι 200 ευρώ κατά μέσο όρο για ένα χρόνο, αναμένεται να κληθούν -κάποιοι εξ αυτών τουλάχιστον- για κατάθεση, ωστόσο δεν υπάρχει πρόθεση για ποινική δίωξη τους.

Μοναδικός στόχος της Αστυνομίας, είναι να φτάσει στον εγκέφαλο της υπόθεσης.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι τα εννέα πρόσωπα που αναμένεται να περάσουν από ανάκριση, ήταν αυτά που έναντι αμοιβής αναλάμβαναν να βρίσκουν πελάτες για λογαριασμό των υπόπτων.

Τα ονόματα πάντως των συνδρομητών, τα τηλέφωνα τους αλλά και το ποσόν που πλήρωσαν για να απολαμβάνουν το «πειρατικό» σήμα φαίνεται να καταγράφονται στα σημειωματάρια που κρατούσαν οι ύποπτοι και τα οποία κατασχέθηκαν από την Αστυνομία στα πλαίσια της αστυνομικής επιχείρησης και κρατούνται ως τεκμήρια.

Έπεσε… «μαύρο» σε σπίτια, καφενεία και λέσχες!

Πάντως με τη σύλληψη των τριών και το «ξήλωμα» των σέρβερ, στις τηλεοράσεις των συνδρομητών έπεσε… «μαύρο», με τους ίδιους να μην γνωρίζουν τι γίνεται από εδώ και πέρα, μιας και κάποιοι εξ αυτών είχαν ήδη προπληρώσει για ολόκληρη τη χρονιά.

Μεταξύ αυτών καφετέριες, λέσχες, καφενεία και άλλα υποστατικά τα οποία μάλλον θα… τα βρουν σκούρα με «μαύρο» στους δέκτες τους, ειδικά όσον αφορά τους αγώνες ποδοσφαίρου.

The post «Μαύρο» σε καφενεία και λέσχες… Τι γίνεται με τους συνδρομητές που απολάμβαναν «πειρατικά» κανάλια; appeared first on Cyprus Times.