Ετοιμάζεστε για εκδρομή στο Τρόοδος; Δείτε τι τοπίο και καιρό θα συναντήσετε (pics)

in Cyprus Times

Αυξημένη αναμένεται να είναι σήμερα Κυριακή η κίνηση στο Τρόοδος αφού τις προηγούμενες ημέρες ήδη έπεσαν τα πρώτα χιόνια και οι δρόμοι είναι ανοικτοί για όλα τα οχήματα- Δείτε ωστόσο τι τοπίο και καιρός σας περιμένουν εσάς που ετοιμάζεστε για εκδρομή

Για λίγες μέρες κράτησε το λευκό τοπίο στις βουνοπλαγιές του Τροόδους, αφού σύμφωνα με άτομο της περιοχής, το οποίο μίλησε το ξημερώματα στη Cyprus Times αυτή την ώρα το χιόνι που έμεινε είναι ελάχιστο, καθώς έλιωσε  λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας των τελευταίων ωρών.

Αυτό που μας λέχθηκε χαρακτηριστικά είναι ότι «ο κόσμος που θα έρχεται σήμερα θα πιάνει χώμα και πέτρες. Χιόνι έμεινε μόνο σε ψηλά σημεία όπου δεν τα βλέπει ο ήλιος».

Οι φωτογραφίες που εντοπίσαμε στο διαδίκτυο δείχνουν την εικόνα.

 

Η κάμερα στις χιονοδρομικές πίστες δίνει την πιο κάτω εικόνα

 

Η θερμοκρασία θα είναι 13 βαθμοί

Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία « ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Σήµερα, θα παρατηρούνται αυξηµένες κυρίως ψηλές νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως ανατολικοί και το απόγευµα, στα δυτικά παράλια, µέχρι βορειοδυτικοί, ασθενείς και παροδικά το απόγευµα µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγµένη.

Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθµούς στο εσωτερικό, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, στους 19 στα υπόλοιπα παράλια και στους 13 βαθµούς σταψηλότερα ορεινά.  Απόψε, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος παρόλο που κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται ψηλές νεφώσεις.

Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 2 µε 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 9 βαθµούς στο εσωτερικό και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 11 στα υπόλοιπα παράλια και στους 5 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη ∆ευτέρα και την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται αυξηµένες µέσες και ψηλές νεφώσεις.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά άνοδο.

The post Ετοιμάζεστε για εκδρομή στο Τρόοδος; Δείτε τι τοπίο και καιρό θα συναντήσετε (pics) appeared first on Cyprus Times.