Απάτη μισού εκατομμυρίου με τεμάχιο γης στη Λεμεσό… Χειροπέδες σε 38χρονο

in Cyprus Times

Χειροπέδες σε 38χρονο Ελληνοκύπριο για απάτη με τεμάχιο γης εις βάρος αλλοδαπού μόνιμου κατοίκου Κύπρου – Παρουσιάστηκε ως μεσάζοντας μεταξύ του ιδιοκτήτη και του παραπονούμενου – Τον εξαπάτησε και κατάφερε να του αποσπάσει σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ – Όλες οι πληροφορίες

Σύμφωνα με την καταγγελία που διερευνούν οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού ο 38χρονος Ελληνοκύπριους φέρεται να εξαπάτησε αλλοδαπό μόνιμο κάτοικο Κύπρου κατά την αγοραπωλησία τεμαχίου γης σε χωριό της Επαρχίας Λεμεσού.

Ο ύποπτος ενεργούσε ως μεσάζοντας μεταξύ του υποψήφιου αγοραστή και του ιδιοκτήτη της γης που ήταν προς πώληση.

Ο 38χρονος σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε στην Αστυνομία ο παραπονούμενος φέρεται να μεσολάβησε για την πώληση του τεμαχίου στον ενδιαφερόμενο, ο οποίο επρόκειτο να πωληθεί έναντι του χρηματικού ποσού του 1 εκατομμυρίου30 χιλιάδων ευρώ. Ωστόσο μετά ακύρωσε το αγοραπωλητήριο έγγραφο, χωρίς να το γνωρίζει ο αγοραστής.

Ωστόσο ο αγοραστής είχε προλάβει να του καταβάλει το χρηματικό ποσό των 469 χιλιάδων 200 ευρώ, με εμβάσματα σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις.

Πέραν από αυτό το ποσό ο παραπονούμενος του είχε επίσης πληρώσει ως προκαταβολή σε μετρητά το χρηματικό ποσό των 25 χιλιάδων ευρώ. Δηλαδή στα χέρια του συλληφθέντα για απάτη κατέληξε σχεδόν μισό εκατομμύριο και πιο συγκεκριμένα 494 χιλιάδες 200 ευρώ, μέχρι ο παραπονούμενος να αντιληφθεί ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την αγοραπωλησία.

Κατάφερε ωστόσο και «έσωσε» το χρηματικό ποσό των 545 χιλιάδων ευρώ, που εκρεμμούσε εως υπόλοιπο για την αγοραπωλησία, αφού αν και ο παραπονούμενος εξέδωσε την τραπεζική επιταγή πρόλαβε και την ακύρωσε.

Τα αδίκημα σύμφωνα με την Αστυνομία διαπράχθηκαν μεταξύ 2014-2017.

Εναντίον του 38χρονου εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης και τα μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού του πέρασαν χειροπέδες.  Αύριο αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για έκδοση διατάγματος κράτησης του.

The post Απάτη μισού εκατομμυρίου με τεμάχιο γης στη Λεμεσό… Χειροπέδες σε 38χρονο appeared first on Cyprus Times.