Πόλεις – “φαντάσματα” έτοιμες να υποδεχτούν τους πρώτους κατοίκους (pics)

in inBUSINESS

Οι εν λόγω περιοχές αποτελούν μέρος του μεγαλύτερου σχεδίου της Κίνας να μεταφέρει εκεί μέχρι και 300 εκατομμύρια πολίτες.

Σε ολόκληρη την Κίνα, υπάρχουν εκατοντάδες πόλεις που έχουν σχεδόν όλα όσα χρειάζονται για έναν σύγχρονο, αστικό τρόπο ζωής: Μεγάλες πολυκατοικίες, θαλάσσιες δραστηριότητες, ουρανοξύστες, ακόμη και έργα τέχνης σε δημόσιους χώρους. Από αυτές τις περιοχές, όμως, απουσιάζει ένας σημαντικός παράγοντας: Οι άνθρωποι.

Αυτές οι μυστηριώδεις – και σχεδόν εντελώς άδειες – πόλεις αποτελούν μέρος του μεγαλύτερου σχεδίου της Κίνας να μεταφέρει εκεί μέχρι και 300 εκατομμύρια πολίτες που ζουν σήμερα σε αγροτικές περιοχές σε αστικές περιοχές.

Ο φωτογράφος Kai Caemmerer εντυπωσιάστηκε με το σχέδιο της Κίνας και το 2015 ταξίδεψε στη χώρα για να ανακαλύψει τις ανεξερεύνητες αυτές πόλεις

ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ-ΦΑΝΤΑΣΜΑ
Όταν ο Caemmerer ανακάλυψε αυτές τις άδειες πόλεις, γοητεύτηκε αμέσως. «Ως φωτογράφος, σκέφτηκα ότι η ιδέα μιας σύγχρονης πόλης-φάντασμα θα είναι τρομερά ελκυστική προς το κοινό», είπε.

ΟΙ «ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ» ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ
Το 2015, ο Caemmerer φωτογράφισε την περιοχή Kangbashi District of Ordos, την Yujiapu Financial District και τη λίμνη Meixi κοντά στην πόλη Changsha.

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ
Ο Caemmerer διανυκτέρευσε σε μια γειτονική, πιο πολυσύχναστη πόλη, και φωτογράφιζε τα τοπία των πόλεων δυο φορές την ημέρα – πριν την ανατολή και λίγο μετά το ηλιοβασίλεμα- για 80 συνεχόμενες ημέρες.

Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ
Ευτυχώς, ο Caemmerer δεν αντιμετώπισε νομικά ζητήματα φωτογραφίζοντας τις πόλεις. «Aισθάνθηκα πολύ ασφαλής τριγυρνώντας σε αυτές τις περιοχές».

Η ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ
«Πολλές φορές, όταν ταξιδεύετε σε μια πόλη, μπορείτε να εντοπίσετε τον εαυτό σας μέσα από το “χρονοδιάγραμμά της”, προσδιορίζοντας διαφορετικές εποχές αρχιτεκτονικής ή ερμηνεύοντας τη σχετική ηλικία των δομών και του τοπίου γύρω σας. Όταν επισκέπτονται μια πόλη που έχει χτιστεί μόλις τα τελευταία πέντε ή έξι χρόνια, αυτοί οι δείκτες ηλικίας δεν είναι ακόμα ορατοί», ανέφερε ο Caemmerer.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΥΠΟΔΕΧΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ
«Πολλές από αυτές τις νέες πόλεις θα “ζωντανέψουν” 15 – 25 χρόνια μετά την έναρξη της κατασκευής τους. Δημιουργούνται για το μακρινό μέλλον και προς το παρόν δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η τελική μορφή που θα έχουν, όταν θα είναι έτοιμες».

Πηγή: fortunegreece.com

Latest from inBUSINESS

Go to Top