Σε χαμηλό ρεκόρ τριετίας τα «κόκκινα» δάνεια της Ιταλίας

in ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Τράπεζα της Ιταλίας αναφέρει στη μηνιαία έκθεση ότι οι ιταλικές τράπεζες κατέχουν κόκκινα δάνεια ύψους 173,6 δισ. ευρώ τον Ιούλιο, χαμηλότερα από τα 192 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα

Σε χαμηλό τριών ετών διαμορφώθηκαν τα κόκκινα δάνεια στην Ιταλία τον Ιούλιο, καθώς οι τράπεζες επιτάχυναν τις προσπάθειές τους να εξαλείψουν την κληρονομιά της βαθιάς ύφεσης που έληξε το 2014.

Η Τράπεζα της Ιταλίας αναφέρει στη μηνιαία έκθεση ότι οι ιταλικές τράπεζες κατέχουν κόκκινα δάνεια ύψους 173,6 δισ. ευρώ τον Ιούλιο, χαμηλότερα από τα 192 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2014.

Η πτώση περιλαμβάνει και την πώληση 16 δισ. ευρώ που πέτυχε η μεγαλύτερη ιταλική τράπεζα UniCredit, με τα επενδυτικά funds Pimco και Fortress.

Η ύφεση που χρεοκόπησε χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις, έχει φορτώσει τις ιταλικές τράπεζες με ένα βουνό συσσωρευμένου χρέους που δεσμεύει πολύτιμο κεφάλαιο και περιορίζει την κερδοφορία.

Κάτω από την πίεση των ρυθμιστικών αρχών για την μείωση αυτών των assets, οι τράπεζες προσπαθούν να βελτιώσουν τα ποσοστά ανάκαμψής τους, αλλά οι πωλήσεις παραμένουν ο πιο γρήγορος τρόπος να τα ξεφορτωθούν.

Πηγή: protothema.gr