Κομισιόν: Ήρθε η ώρα να συζητήσουμε τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους

in ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την υπερψήφιση του νομοθετικού πακέτου για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης χθες βράδυ, από το ελληνικό κοινοβούλιο, καλωσόρισε σήμερα η Κομισιόν.

Συγκεκριμένα η αρμόδια εκπρόσωπος Άννικα Μπράιτχαρτ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι η Κομισιόν καλωσορίζει την υπερψήφιση και σημείωσε ότι τώρα η τρόικα θα εξετάσει το περιεχόμενο του νομοθετήματος.

Επιπλέον η Άννικα Μπράιτχαρτ υπενθύμισε την τοποθέτηση του Ευρωπαίου Επίτροπου Πιέρ Μοσκοβισί, πως το Eurogroup θα είναι σε θέση να υιοθετήσει την ευρύτερη δυνατή συμφωνία. Επιπλέον δήλωσε ότι άποψη της Κομισιόν είναι πως τώρα είναι η ώρα για να συμφωνηθεί μια στρατηγική για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και πως η συμφωνία αρχών και τρόικας νωρίτερα μέσα στον μήνα ανοίγει το δρόμο για ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Η εκπρόσωπος όμως αρνήθηκε να κάνει πρόβλεψη ή να προεξοφλήσει το αποτέλεσμα του Eurogroup της Δευτέρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα, ο Αντιπρόεδρος Ντομπρόβσκις και οι Επίτροποι Μοσκοβισί και Τάισεν θα παρουσιάσουν το λεγόμενο εαρινό πακέτο του ευρωπαϊκού εξαμήνου. Το πακέτο περιλαμβάνει και τις αποφάσεις για τη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κομισιόν θα μπορούσε να προτείνει στο Συμβούλιο τον τερματισμό της διαδικασίας περί υπερβολικού ελλείμματος για την Ελλάδα.

Πηγή: ΚΥΠΕ