Μειώθηκε το ποσοστό ανεργίας στην Αυστραλία

in ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το ποσοστό ανεργίας στην Αυστραλία μειώθηκε απρόβλεπτα στο χαμηλότερο επίπεδό του κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους και παράλληλα μια έκθεση υποδηλώνει ελάχιστα για την αύξηση των μισθών και του πληθωρισμού.

Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Ιαπωνίας αυξήθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο κατά το τελευταίο τρίμηνο, όπως έδειξαν έγκυρες πηγές.

Οι τιμές των κατοικιών στην Κίνα σημείωσαν άνοδο 0,7% τον περασμένο μήνα πιο γρήγορα από την άνοδο κατά 0,6% τον Μάρτιο, ακολουθώντας σκληρότερα εμπόδια που είχαν ως στόχο την εξάπλωση της αγοράς.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Καναδά, Chrystia Freeland, δήλωσε ότι θα ταξιδέψει στο Μεξικό την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσει τη Βορειοαμερικανική Συμφωνία Ελευθέρων Συναλλαγών, την οποία ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ λέει ότι χρειάζεται σημαντικές αλλαγές.

Ο αναπληρωτής κυβερνήτης της τράπεζας της Ιαπωνίας, Κιούκο Ιβάτα, δήλωσε σήμερα ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση για το πώς η κεντρική τράπεζα θα αλλάξει το νομισματικό της πρόγραμμα.

Αργότερα το απόγευμα, οι επενδυτές στις Η.Π.Α. περιμένουν τα αρχικά αποτελέσματα των αρχικών αιτήσεων ανεργίας.

Ο Αυστραλιανός δείκτης S&P/ASX 200 κινήθηκε καθοδικά 1.32% και ο Ασιατικός δείκτης Nikkei 225 αποδυναμώθηκε 1.6%.

Επιπλέον, ο  Γερμανικός δείκτης DAX 30 μειώθηκε 1.35%. Επίσης, στις ΗΠΑ ο δείκτης S&P 500 futures ενδυναμώθηκε 0.2% και ο Dow Jones κινήθηκε καθοδικά 1.78%.