3 Cents: Το success story των ελληνικών αναψυκτικών που «δροσίζουν» τον πλανήτη

in inBUSINESS

Το νέο «Best thing to do»  είναι ένα trend που κυριαρχεί στις μέρες μας.

Έτσι, η ελληνική εταιρεία «3 Cents», δημιούργησε το δικό της «best thing» στην κατηγορία των bartenders με επτά premium αναψυκτικά φτιαγμένα  «από bartenders για bartenders».

Του Γιάννη Σάββα

Οι Γιώργος Μπάγκος, Γιώργος Τσιρίκος, Δημήτρης Νταφόπουλος και Βασίλης Καλατζής αποφάσισαν να λανσάρουν τα πρώτα ελληνικά αναψυκτικά για bartenders τα οποία αποτελούνται από φυσικά υλικά, δεν έχουν χημικά και χρωστικές ουσίες, ενώ παράγονται στο 100% τους στην Ελλάδα.

97653-218674

 

Οι 3 cents κατάφεραν μέσα σε δυόμιση χρόνια ύπαρξης τους να κερδίσουν το ελληνικό κοινό αλλά και να επεκταθούν στο εξωτερικό με εξαγωγές σε 20 χώρες όπως η Γαλλία, Σουηδία, Ισπανία, Αγγλία, Ολλανδία αλλά και στην Κύπρο.

three15122015

Μετά από αρκετή δουλεία, δεν άργησαν να έρθουν και οι διεθνείς διακρίσεις, όπως η 5η θέση στα «TOP Trending  Tonic Range» στον διαγωνισμό «Drinks International» σε ανάμεσα στα 50 καλύτερα bar του κόσμου και τα 50 επιλαχόντα bar, τα οποία ψηφίσαν τα «Best Selling Products και τα «Best Trending Products».

three-cents-4

Δύο από τα μέλη των «3 cents» ο Γιώργος Τσιρίκος και Ο Δημήτρης Νταφόπουλος βρέθηκαν στην Κύπρο για να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου, και παράλληλα μίλησαν στο Economytimes.com για το «success story» της εταιρείας τους.

18049757_10154606014153727_555682153_o

-Πως προέκυψε η ιδέα και η ονομασία «3 cents»;

«Το όνομα προέρχεται από την περίοδο 1920 όπου στις ΗΠΑ επικρατούσε η ποτοαπαγόρευση κατά την οποία, αρκετός κόσμος έστρεψε το ενδιαφέρον του στα Soda Bar’s. Παράλληλα, το 1929 με το μεγάλο «κραχ» στο χρηματιστήριο της Wall Street και την υποτίμηση του δολαρίου, το πιο φθηνό προϊόν που θα μπορούσε να αγοράσει κάποιος από ένα Soda Bar ήταν το ανθρακούχο νερό (soda) όπου κόστιζε 2 cents (2 cents plain ένα trend το οποίο κράτησε μέχρι το 1960 άσχετα με την αύξηση στην τιμή της σόδας). Εάν ο πελάτης ήθελε να προσθέσει σιρόπι στη σόδα του κάνοντας το αναψυκτικό, κόστιζε άλλο 1 cent  και έτσι to όλο προϊόν κόστιζε συνολικά 3 cents. Γι αυτό και εμείς διαλέξαμε την συγκεκριμένη ιστορία καθώς λανσάρουμε τα δικά μας αναψυκτικά με κύριο συστατικό το ανθρακούχο νερό».

jack-carlspostcard

Η ιδέα…

Επηρεασμένοι από την ιστορία και σαν bartenders, αρχίσαμε να φτιάχνουμε «στο χέρι» την grapefruit  soda την οποία αναμιγνύαμε με τεκίλα και έτσι παράγαμε  ένα ποτό που καταναλώνεται πολύ στο Μεξικό (Paloma). Αυτή ήταν και η έμπνευση μας από τι στιγμή που παρατηρήσαμε ότι υπάρχει έλλειψη στην ελληνική αγορά από σόδα με γεύσεις.

18052028_10154606022058727_1471173500_o

-Πόσα προϊόντα έχει η «3 Cents» και ποια η διαφορά των δικών σας προϊόντων από άλλα  της ίδιας κατηγορίας ;

«Μέχρι στιγμής έχουμε επτά προϊόντα»:

  1. Tow Gents Plain
  2. Tonic Water
  3. Ping Grapefruit Soda
  4. Lemon Tonic
  5. Ginger Beer
  6. Aegean Tonic
  7. Gentlemen’s Soda

 «Ένα από τα βασικά στοιχεία που διαφοροποιούν τα «3 cents» από τα αντίστοιχα αναψυκτικά είναι ότι χρησιμοποιούμε μόνο φυσικά συστατικά χωρίς συντηρητικά και τεχνητά αρώματα ή χρώματα. Μία δεύτερη μεγάλη διαφορά, είναι ότι «φυλακίζεται» μέσα στο μπουκαλάκι τους περισσότερη ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα για να διατηρούνται περισσότερο».

r1_52

-Γιατί αναψυκτικά και όχι κάτι άλλο;

«Όταν ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε αναψυκτικά στο χέρι παρατηρήσαμε ότι υπάρχει έλλειψη του συγκεκριμένου προϊόντος στην αγορά το οποίο δυσκόλευε τους bartenders να κάνουν τη δουλειά τους πιο εύκολα, οπόταν αυτό μας ώθησε να φτιάξουμε τα δικά μας αναψυκτικά».

-Τα προϊόντα σας μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για cocktails;

Όχι, η φιλοσοφία μπορεί να είναι για μίξη με αλκοόλ και κοκτέιλ, ωστόσο τα περισσότερα προϊόντα μπορούν να καταναλωθούν και σαν απλό αναψυκτικό όπως για  παράδειγμα, το Ping Grapefruit  Soda, Lemon Tonic, Ginger Beer, Gentlemen’s  Soda.

18049628_10154606017493727_986483405_o

-Σε πόσες χώρες εξάγεται τα προϊόντα σας;

«Μετά από 2μιση χρόνια όπου ξεκινήσαμε την εταιρεία, εξάγουμε τα προϊόντα μας σε 20 χώρες όπως η Γαλλία, Σουηδία, Ισπανία, Αγγλία, Ολλανδία».

Ξεχωρίζει η Κύπρος…

«Όσο αφορά τις πωλήσεις, η Σουηδία σημειώνει τον μεγαλύτερο αριθμό πωλήσεων αλλά θεωρούμε πως και η Κύπρος είναι μία από τις πιο δυνατές μας χώρες καθώς παρατηρούμε υψηλά ποσοστά πωλήσεων σε σχέση με τον πληθυσμό της».

18043173_10154606020933727_1761296828_o

-Πως προέκυψε η συνεργασία με την ACM Christofides;

«Όταν κοιτάζαμε γενικά για να επεκταθούμε στην αγορά της Κύπρου, υπήρξε μία συνάντηση με την ACM Christofides. Το γεγονός που έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να προχωρήσει η συνεργασία μας είναι ότι, η ACM Christofides έχει μία στενή και άμεση σχέση με τους bartenders ευρύτερα με τους οποίους και συνεργαζόμαστε».

-Πόσα είναι τα σημεία πώλησης στην Κύπρο;

«Στην Κύπρο δραστηριοποιούμαστε   από τον Νοέμβριο του 2015 και μέχρι στιγμής τα σημεία πώλησης είναι 183 σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου. Επιπρόσθετα, αναμένουμε μεγάλη αύξηση στα σημεία πώλησης πάντα σε συνεργασία με την ACM Christofides και τους bartenders οι οποίοι δείχνουν να αγαπάνε τα προϊόντα μας».

threecents_gallery_15_lightbox

-Ποιο είναι το Feedback που λαμβάνεται από τον κόσμο;

«Ο αρχικός μας στόχος είναι να ευχαριστήσουμε το κοινό, κάτι το οποίο βλέπουμε  να γίνεται με μεγάλη χαρά. Επίσης παρατηρούμε πως, η ζήτηση στο καταναλωτικό κοινό έχει αυξηθεί με αρκετούς καταναλωτές να ζητούν από την εταιρεία αναψυκτικά για οικιακή χρήση».

-Είστε ευχαριστημένοι από την μέχρι στιγμής πορεία σας;  Ποιος είναι ο στόχος σας για το μέλλον;

«Αν μου έλεγες πριν δυόμιση χρόνια ότι θα δραστηριοποιούμασταν σε 20 χώρες δεν θα το πίστευα. Κανένας μας δεν περίμενε ότι θα υπήρχε τόση μεγάλη επιτυχία. Γενικά, υπάρχει μία τεράστια αύξηση που δεν την περιμέναμε».

threecents_gallery_2_lightbox

Στόχοι για το μέλλον…

Πλέον θέτουμε στόχους για να ανέβουμε πιο ψηλά την εταιρεία με το να κάνουμε τα προϊόντα μας διεθνώς αναγνωρισμένα.

Τα «Three Cents» εισάγονται και διανέμεται στη Κύπρο από την εταιρία ACM Christofides Ltd (www.acm.com.cy). Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2267900.

 

 

Latest from inBUSINESS

Go to Top