Πρωθυπουργός Ιαπωνίας: Να καταλήξουμε σε οικονομική συμφωνία με την ΕΕ

in ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο ρυθμιστής τίτλων στην Κίνα έχει εισάγει νέους όρους για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αφού πρέπει να αναθέτουν τη διαχείριση κεφαλαίων σε εξωτερικούς διαχειριστές κεφαλαίων, επειδή η κυβέρνηση θέλει να εξαλείψει τα σκιώδη τραπεζικά κόλπα σύμφωνα με έγκυρες πηγές.

Ο υπουργός εμπορίου της Νότιας Κορέας κατήγγειλε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου τα αντίποινα της Κίνας κατά των εταιρειών της Νότιας Κορέας.

Tο δολάριο επέτρεψε σιγά-σιγά έδαφος στην Ασία, μετά την αλλαγή των επιτοκίων από την Fed την περασμένη εβδομάδα, ενώ αποδείχθηκε ότι είναι πιο δύσκολο από ό, τι πολλοί περίμεναν.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Shinzo Abe δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ιαπωνία θα πρέπει να καταλήξουν σε οικονομική συμφωνία και τόνισε τη σημασία του ελεύθερου εμπορίου.

Οι δευτερογενείς αγορές χρέους στην Ασία βρίσκονται σε ηρεμία καθώς η προσοχή των επενδυτές αποσπάτε από τις νέες ευκαιρίες.

Οι διαφορές των επιτοκίων θα αυξήσουν τη δύναμη του ευρώ, ειδικά έναντι του γιεν, όπως, είπε ο Edmund Liu, ο διευθυντής των εμπορικών πωλήσεων της Saxo Capital Markets σήμερα.

Ο Αυστραλιανός δείκτης S&P/ASX 200 κινήθηκε καθοδικά 0.36% και ο Ασιατικός δείκτης Nikkei 225 αποδυναμώθηκε 0.35%.

Επιπλέον, ο  Γερμανικός δείκτης DAX 30 αυξήθηκε 0.1%.

Επίσης, στις ΗΠΑ ο δείκτης S&P 500 futures αποδυναμώθηκε 0.2% και ο Dow Jones κινήθηκε καθοδικά 0.1%.

Του Αθανάση Αντωνίου Χρηματοοικονομικός Αναλυτής – Afxants Ltd