Στην Ελλάδα της κρίσης πρώτη σε πωλήσεις η Mercedes!

in BUSINESS NEWS

Πρώτη σε πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο ήταν η Mercedes – Benz!

Αναμφίβολα το… φαινόμενο αυτό δεν οφείλετε στο βοήθημα της Κυβέρνησης προς τους συνταξιούχους, ούτε φυσικά στο ότι οι Ελληνες έτσι ξαφνικά άρχισαν να αισιοδοξούν, βγάζοντας από τα στρώματα τα μετρητά και αγοράζοντας τα… αστέρια της Mercedes.

Η εξήγηση είναι απλή: στο κλείσιμο του χρόνου, κάποιες εισαγωγικές (κυρίως οι θυγατρικές πολυεθνικών εταιρειών) επιλέγουν να ταξινομήσουν (δηλαδή να αγοράσουν) κάποια από τα αυτοκίνητά τους, με σκοπό να τα πουλήσουν το νέο έτος (συνήθως) σε καλύτερες τιμές, είτε σε ιδιώτες, είτε σε εταιρείες μαζικά. Παράλληλα έτσι πιάνουν τους στόχους που είχαν συμφωνήσει με τα εργοστάσια τους, οπότε μπορούν και να διαπραγματευτούν καλύτερες τιμές στην επόμενη… καραβιά νέων αυτοκινήτων, που θα έρθει στην Ελλάδα.

Σίγουρα το να… αυτοταξινομήσει μία εταιρεία τόσο μεγάλο όγκο αυτοκινήτων (η Mercedes σχεδόν 700) μέσα σε ένα μήνα, έχει ένα υψηλό κόστος και ενέχει ένα ρίσκο. Οπότε πρέπει να είναι ιδιαίτερα σίγουρη για τις πωλήσεις που θα κάνει το νέο έτος. Και η Mercedes Benz, δείχνει να είναι ιδιαίτερα αισιόδοξη για τις πωλήσεις των αυτοκινήτων της στην Ελλάδα, το 2017.

Πηγή: Newsauto.gr