7 χρόνια χωρίς τον Άντη Χατζηκωστή…

in inBUSINESS

7 χρόνια από το θάνατο του Άντη Χατζηκωστή… Ενός ανθρώπου που αγαπήθηκε και προσέφερε όσο λίγοι

Η είδηση του θανάτου του εκείνο το βράδυ σκόρπισε θλίψη αλλά και θυμό όχι μόνο στον κόσμο των μίντια αλλά και στον πολιτικό, επιχειρηματικό και καλλιτεχνικό κόσμο. Και στους απλούς ανθρώπους που δεν τον γνώριζαν. Γιατί ο Άντης Χατζηκωστής ήταν αγαπητος απ’ όλους…

Τυχεροί όσοι τον γνώρισαν, λένε όλοι… Το γελαστό παιδί του ΔΙΑ λένε όσοι ευτύχισαν να συνεργαστούν μαζί του.

Ο Άντης Χατζηκωστής ήταν μόλις 41 ετών όταν δέχτηκε τα δολοφονικά χτυπήματα των αδίστακτων δολοφόνων. «Έφυγε» νωρίς χωρίς να προλάβει να ολοκληρώσει τα οράματα του, αφήνοντας ωστόσο πίσω του πλούσιο έργο ως παρακαταθήκη παρά το νεαρό της ηλικίας του.

 Το χρονικό του στυγερού εγκλήματος που συγκλόνισε την Κύπρο

11 Ιανουαρίου 2010: Δευτέρα βράδυ, λίγο πριν τις 9:00 και ο 43χρονος Άντης Χατζηκωστής επιστρέφει στο σπίτι του, στην περιοχή της Αμερικανικής Πρεσβείας, από το Συγκρότημα ΔΙΑΣ. Σταθμεύει το αυτοκίνητο του ακριβώς από έξω και καθώς εξέρχεται από αυτό, δέχεται δύο πυροβολισμούς εξ επαφής.

Οι δύο δράστες, που επέβαιναν μοτοσικλέτας, προσέγγισαν σε αρκετά κοντινή απόσταση το θύμα και ο ένας αφού κατέβηκε από το όχημα τον πυροβόλησε. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.

Ο ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους, ο οποίος διενήργησε τη νεκροτομή επί της σορού του Άντη Χατζηκωστή, αποφάνθηκε ότι ο θάνατος προκλήθηκε από δύο τραύματα, ένα στη θωρακική και ένα στη ραχιαία επιφάνεια του κορμού.

Κατά τη διάρκεια της νεκροτομής διαπιστώθηκε ότι ο φόνος διαπράχθηκε με κυνηγετικό όπλο και ήταν ακαριαίος. Και τα δύο τραύματα ήταν τόσο σοβαρά που επέφεραν τον θάνατο. Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε συγκλονισμό όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι Γρηγόρης Ξενοφώντος, Ανδρέας Γρηγορίου, Τάσος Κρασοπούλης και Έλενα Σκορδέλη κρίθηκαν ένοχοι και βρίσκονται στην φυλακή.